Άδειες και υποβιβασμός: Όλα στον αέρα/Τι ισχύει για Football League

Ο αστερίσκος για να μην υποβιβαστεί μια ομάδα ακόμη και αν δεν έχει πάρει άδεια. Τι ισχύει για τις ομάδες της Football League. Στον… αέρα οι ποινές σύμφωνα με νομικούς.
H Super League με την ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης 11/4 επανέλαβε ότι όσες ομάδες δεν πάρουν άδεια θα υποβιβάζονται (δια της κατάληψης της τελευταίας θέσης της βαθμολογίας) ακόμη και αν είναι περισσότερες από τον αριθμό των ομάδων που προβλέπει η προκήρυξη του πρωταθλήματος: δύο δηλαδή.
Αδειοδοτήσεις: πόσοι πέφτουν από την Super League, πόσοι ανεβαίνουν…
Αυτό που δεν αναφέρεται όμως, στην ανακοίνωση είναι ότι από τη Football League θα πρέπει να υπάρχει αντίστοιχος αριθμός ομάδων με άδεια για να παίξουν στη Super League. Αυτός είναι και ο… αστερίσκος που θα επιτρέψει σε ομάδα να μην υποβιβαστεί ακόμη και αν δεν πάρει άδεια!
Για παράδειγμα, αν δεν πάρουν άδεια από τη Super League τέσσερις ομάδες και από τη Football League εξασφαλίσουν άδεια για άνοδο τρεις ομάδες, τότε θα υποβιβαστούν τρεις από τους τέσσερις της μεγάλης κατηγορίας και όποιος έχει την καλύτερη βαθμολογία θα σωθεί.
Η απόφαση για υποβιβασμό σε περίπτωση μη αδειοδότησης (με κατάληψη της τελευταίας θέσης στην βαθμολογία) για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης, το αθλητικό προσωπικό ή άλλα σωματεία, άλλες ΠΑΕ και εταιρίες, εστάλη στην ΕΠΟ στις 25/11/2015.

Από την Ομοσπονδία εγκρίθηκε στις 17/12/2015, κοινοποιήθηκε στις δύο επαγγελματικές κατηγορίες, τέσσερις ημέρες αργότερα αλλά δεν υπάρχει ούτε στην προκήρυξη του πρωταθλήματος, ούτε στον ΚΑΠ.

Στην Λίγκα θέλουν σε περίπτωση που επαναληφθεί το… βατερλό του Μαϊου του 2013 που δεν είχαν πάρει άδεια σε πρώτο βαθμό οχτώ από τις 16 ομάδες τις κατηγορίας, να μπορούν να μπορούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με… χαλαρότητα.
Νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι αν μια ομάδα δεν πάρει άδεια και προσφύγει στα πειθαρχικά όργανα θα δικαιωθεί και δεν θα υποβιβαστεί.

Με την άποψη αυτή πάντως, δεν συμφωνούν οι νομικοί εκπρόσωποι του συνεταιρισμού. Όπως και να έχει η εξέταση των φακέλων από τα αρμόδια όργανα αδειοδότησης, εντός του Μαϊου, πλησιάζει και το καλοκαίρι προμηνύεται… καυτό.

Το κείμενο από το sport24.gr

Σε άλλο ρεπορτάζ… Από τις 31/3, βάσει κανονισμού αδειοδότησης, έχει παρέλθει η προθεσμία τακτοποίησης οικονομικών εκκρεμοτήτων των ΠΑΕ προς ποδοσφαιριστές και άλλους, ενώ ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάθεσης του φακέλων, που σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της διαδικασίας των αδειοδοτήσεων.

Διαδικασία, που προκαλεί κάθε χρόνο έντονες συζητήσεις και αντιδράσεις δικαιολογημένες ή μη.

Η απόφαση της Super League, να υποβιβάζονται οι ομάδες που δεν παίρνουν αδειοδότηση είναι, αν μη τι άλλο, τολμηρή.

Την Τετάρτη 5/4 έγινε γνωστό ότι η Βέροια δεν κατέθεσε καν φάκελο στο τμήμα αδειοδότησης της ΕΠΟ, ενώ με βάση την εικόνα του και τις πληροφορίες που υπάρχουν, ο φάκελος του Ηρακλή έχει ελλείψεις.

Πρέπει να επισημανθεί, ωστόσο, ότι παρά το γεγονός ότι η απόφαση περί της επαναφοράς της ποινής του υποβιβασμού, έχει ληφθεί από το 2015 και έχει επικυρωθεί από την ομοσπονδία, δεν έχει περάσει ούτε στην προκήρυξη του πρωταθλήματος από τη Super League, ούτε στον ΚΑΠ από την ΕΠΟ, ούτε περιλαμβάνεται στον κανονισμό αδειοδότησης.

Από το soccerplus.gr

Στη Σούπερ Λίγκα θα αγωνίζονται την επόμενη σεζόν οι ομάδες που θα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας της Β’ Εθνικής.

Βέβαια, ο πρόεδρος της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας, Λεουτσάκος , εξήγησε μέσω ραδιοφωνικού σταθμού της Θεσσαλονίκης, τον τρόπο που μπορεί και τρίτη ομάδα να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα μεγάλα σαλόνια.

Όπως τόνισε, αυτό μπορεί να συμβεί αν βρεθεί και τρίτη ΠΑΕ που δεν θα πάρει αδειοδότηση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον «Metropolis 95.5 FM»:

Για το θέμα της ανόδου τρίτης ομάδας από τη Football League στη Super League: «Η Super League έχει πάρει την απόφαση όσες ομάδες δεν πάρουν την αδειοδότηση να καταλάβουν την τελευταία θέση στην κατάταξη. Οι δύο τελευταίες ομάδες υποβιβάζονται. Αν βρεθεί και τρίτη ομάδα που δεν πάρει αδειοδότηση, τότε ανεβαίνει και η τρίτη της Football League. Αν υπάρξει και τέταρτη ομάδα που δεν αδειοδοτηθεί, θα ανεβεί και η τέταρτη ομάδα της Football League. Με την προϋπόθεση, βεβαίως, πως και οι ομάδες που θα ανεβούν να αδειοδοτηθούν. Αυτήν την πληροφόρηση έχω από τη Super League γιατί το ρώτησα. Τους είπα, βεβαίως, πως πρέπει να βγάλουν και μια επίσημη ανακοίνωση για το θέμα, και θα το κάνουν, γιατί υπάρχουν δικές μας ομάδες που ενδιαφέρονται».