Το αντίο των Τρικάλων BC Aries και αυτοί που δεν πήδηξαν από το καράβι …

Τίτλοι τέλους για την ομάδα μπάσκετ των Τρικάλων BC Aries στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού μπάσκετ μετά από πέντε χρόνια συνεχούς παρουσίας σε αυτή.

Και τι τέλος  με τη νίκη «βόμβα» που έριξε στο ματς της Αμαλιάδας όπου είχαμε το απίστευτο η αποδεκατισμένη Τρικαλινή ομάδα των 7 ετοιμοπόλεμων παικτών να βάλει 85 πόντους , να κερδίσει , να υποβιβαστεί ο γηπεδούχος Κόροιβος και να σωθεί την τελευταία στιγμή ο Πανιώνιος.

Ήταν μια πενταετία όπου αυτή η ομάδα έκανε γνωστό το όνομα των Τρικάλων αγωνιζόμενη στην πρώτη κατηγορία. Το γήπεδο έζησε και μεγάλες στιγμές και μεγάλες νίκες αλλά και πίκρες. Έτσι είναι ο αθλητισμός και ειδικά σε επαγγελματικό επίπεδο. Οι Τρικαλινοί φίλαθλοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μπάσκετ υψηλού επιπέδου αλλά και τις μεγάλες Ελληνικές ομάδες. Οι νεαροί φίλαθλοι θα έχουν να θυμούνται αυτή την ομάδα που εκπροσώπησε τα Τρίκαλα στην Basket League.

Δυστυχώς, τα οικονομικά ήταν και είναι δύσκολα και η ομάδα δεν κατάφερε να κρατηθεί γι΄αυτόν και μόνο τον λόγο. Έμεινε από χρήματα και από δοίκηση. Από τα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου η ομάδα κινδύνεψε ακόμη και με αποχώρηση από το πρωτάθλημα μετά την αποχώρηση των βασικών χορηγών της και μεγαλομετόχων Αχιλλέα Ρουσιαμάνη  και Γιώργου Κουτσιντά. Ακολούθησε μια μικρή μεταβατική περίοδος με μια διοίκηση ανθρώπων που ελάχιστα πέρασαν από τα κοινά του συλλόγου. Η διάλυση ήταν προ των πυλών.

Στο ματς με τον Ολυμπιακό η ομάδα κατέβηκε με επτά παίκτες. Αλλά το σημαντικότερο ήταν ότι έπαιξε σε αυτό το ματς. Αν δεν το είχε κάνει θα είχε διαλυθεί από τις 13 Φεβρουαρίου.

Ο πρόεδρος της ομάδας Βαγγέλης Φρύδας ο οποίος και αυτός είχε παραιτηθεί με την αποχώρηση του διδύμου της Aries, ανέλαβε πρωτοβουλία να σώσει την κατάσταση και η ομάδα να αποχωρήσει αξιοπρεπώς από την κατηγορία δηλαδή να τελειώσει την σεζόν μέσα στα γήπεδα. Με την στήριξη του Δημάρχου Δημήτρη Παπαστεργίου και 1-2 ανθρώπων επιχειρηματιών που στήριξαν με χρήματα (και φυσικά και οι χορηγοί της ομάδας σε όλη ντην σεζόν)  για να συνεχίσει η ομάδα να παίζει  και κανενός άλλου,  στις 17 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε ότι μεταβιβάστηκε στον ίδιο το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών των Ρουσιαμάνη και Κουτσιντά και πλέον κατείχε μαζί με το δικό του ποσοστό το 70% της ΚΑΕ.

Την ομάδα στήριξαν εκτός από τον Βαγγέλη Φρύδα, μέχρι το τελευταίο παιχνίδι, ο προπονητής Φώτης Τακιανός ένας αξιόλογος προπονητής και πάνω απ΄όλα άνθρωπος ο οποίος παρά τα τεράστια προβλήματα δεν πήδηξε από το καράβι ,  οι 9 -10 παίκτες  , οι συνεργάτες του κόουτς και το υπόλοιπο τιμ της ομάδας  .

Αν κάνουμε μια μίνι αναδρομή θα δούμε ότι από τα Τρίκαλα πέρασαν παίκτες οι οποίοι κάνουν τώρα καριέρα σε μεγαλύτερες Ελληνικές και Ευρωπαϊκές ομάδες και ο κόσμος απόλαυσε τα προηγούμενα χρόνια θεαματικό και όμορφο μπάσκετ.

Την σεζόν 2013-14 την πρώτη χρονιά η ομάδα είχε 9 νίκες και 17 ήττες αν και πρωτάρα σε ένα κατάμεστο σε κάθε ματς κλειστό.

Την σεζόν 2014-15 η ομάδα δεν έπιασε υψηλά στάνταρτς, ο κόσμος όμως ήταν εκεί και κατάφερε να τερματίσει με 8 νίκες πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.

Την σεζόν 2015-16 η ομάδα κατέλαβε την 9η θέση με 9 νίκες και 17 ήττες και έπαιξε ωραίο μπάσκετ.

Την σεζόν 2016-17 δόθηκε μεγάλη μάχη για την παραμονή. Τα Τρίκαλα όχι μόνο τα κατάφεραν αλλά είχαν την καλύτερή τους σεζόν με 10 νίκες και 16 ήττες.

Και φτάσαμε στην φετινή σεζόιν 2017-18 η οποία είχε το αποτέλεσμα των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων του άσχημου ξεκινήματος στο πρωτάθλημα και με απολογισμό 4 νίκες και 22 ήττες η ομάδα είπε αντίο στην μεγάλη κατηγορία.

Η επόμενη μέρα θα βρει τον άνθρωπο που διοικεί στην αναζήτηση στήριξης για να μπορέσει η ομάδα να συμμετάσχει στην Α2 αλλιώς θα πάει στις χαμηλές κατηγορίες…

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ