Απόλαυσαν τον λαϊκό ποδηλατικό γύρο οι Τρικαλινοί

Για μια ακόμη φορά οι συμπολίτες φίλοι του ποδηλάτου  ανταποκρίθηκαν και  με το παραπάνω στο κάλεσμα για τον 21ο  Λαϊκό ποδηλατικό γύρο στη μνήμη  Βασίλη  Τσαρουχά.

Η καρδιά της εκδήλωσης  χτύπησε φέτος για πρώτη φορά στην Κεντρική πλατεία, ενώ η διαδρομή αποδείχτηκε παιχνιδάκι αν λάβουμε υπόψιν τους  χρόνους που σημειώθηκαν.

Οσο για τις συμμετοχές κλείδωσαν στις 460 και χαρακτηρίστηκαν άκρως ικανοποιητικές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος  Μιχαλάκης  στάθηκε στην αγαστή συνεργασία που υπάρχει και εξήρε την ομορφιά του αθλητισμού τον οποίο η Περιφέρεια στηρίζει θερμά.

Πρόσθεσε ακόμη ότι  η  καινούργια διαδρομή  αποτέλεσε ένα επιπλέον κίνητρο, ενώ κάθε χρόνο θα είμαστε εδώ, αφού η ποδηλασία ταιριάζει γάντι στους  Τρικαλινούς και αξίζει να αφεθούμε στα μυστικά και την μαγεία της».

Ο  Δήμαρχος  Τρικκαίων κ. Δ. Παπαστεργίου τόνισε ότι τα νιάτα  αποτελούν το αύριο της κοινωνίας μας. Είναι σημαντικό να βάζουν τον αθλητισμό στην ζωή τους και από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να διευκολύνουμε αυτήν την  επιλογή τους.

Οσο για τον  Στέλιο  Βάσκο πρόσθεσε: «Κάθε χρόνο πάμε και καλύτερα όσον αφορά την διοργάνωση και η συμμετοχή είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

Το ποδήλατο ενδείκνυται για τα πάντα. Πέρα από την άθληση μπορούμε να το δούμε ως μέσο μεταφοράς αλλά και ψυχαγωγίας.

Φυσικά πρέπει να ενθαρρύνουμε  τους πολίτες για να χρησιμοποιούν ποδήλατο για τις μετακινήσεις στην πόλη».

Τα αποτελέσματα

Στο αγωνιστικό  κομμάτι   έντονος ήταν ο συναγωνισμός σε άνδρες και γυναίκες

Σα αγόρια οι 3 πρώτοι ήταν: 1. Κώστας  Σιακαβάρας 12.05, 2. Κώστας  Τσατσαρώνης 12.21, 3. Κώστας  Τζέλης 12.32.

Την 6άδα συμπλήρωσαν οι: Χρήστος  Κωστογιάννης 12.35, Δημήτρης  Σκαπέτης 12.37, Λευτέρης Παπαθανασίου 12.45.

Στις γυναίκες είχαμε: 1. Νίκη  Δημητράτου 14.07, 2. Βασιλίνα  Αρσένη 14.14, 3. Δήμητρα  Ζησοπούλου 14.44. Την 6άδα  συμπλήρωσαν οι: Αθανασία  Φεφίκου 16.42, Ευαγγελία  Περρή 16.56, Βιβιάνα  Σταυροπούλου 16.57.

Ακολούθησε η κλήρωση 6 ποδηλάτων προσφορά των καταστημάτων: Βλαχοκώστα, Μελίσση, Πλακώνα.

Ξεχωριστή στιγμή ήταν η βράβευση του  Θύμιου  Μαγγουρίτσα για την μεγάλη το προσφορά στο άθλημα της ποδηλασίας.

Ο ίδιος συγκινημένος ανέφερε ότι οι νεώτεροι πρέπει να συνεχίσουν με μεράκι την δουλειά στον χώρο για να συνεχιστεί η λαμπρή παράδοση που έχουν τα  Τρίκαλα.