Με δύο ομάδες ο Νομός στην ανανεωμένη Γ Εθνική

Η ομάδα του Ελευθεροχωρίου αναμένεται να εξασφαλίσει και μαθηματικά στις επόμενες τελευταίες αγωνιστικές τη παραμονή της στην Γ Εθνική και αυτή του Διγενή Νεοχωρίου ετοιμάζει τις βαλίτσες για την συμμετοχή στο Εθνικό πρωτάθλημα το οποίο αλλάζει μορφή από τη νέα σεζόν.

Μετά από χρόνια, ο Νομός Τρικάλων θα έχει δύο εκπροσώπους στην Γ΄Εθνική, η οποία θα έχει μια μορφή περίπου όπως η παλιά Δ Εθνική.

Απ΄ ευθείας άνοδος

Οι 53 Πρωταθλήτριες ομάδες των Ε.Π.Σ., προβιβάζονται στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία για την περίοδο 2017 – 2018.

Παραμονή

Οι ομάδες που παραμένουν στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία για την περίοδο 2017 – 2018, είναι αυτές που καταλαμβάνουν ανά όμιλο τις κάτωθι θέσεις:
Στους ομίλους 1ο,3ο και 4ο  (15 Σωματεία), από την 2η θέση έως και την 14η.

Η ομάδα που θα καταλάβει την 15η θέση υποβιβάζεται στην Α΄ Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος της οικείας Ε.Π.Σ.

Στον 2ο όμιλο (16 Σωματεία), όπου συμμετέχει και το Ελευθεροχώρι, από την 2η θέση έως και την 14η.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 15η και 16η θέση υποβιβάζονται στην Α΄ Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος της οικείας Ε.Π.Σ.

 

ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  2017 – 2018
Το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2017 – 2018 θα αποτελείται από  8 ομίλους, που θα περιλαμβάνουν ανάλογο αριθμό ομάδων ( 14 ή 13 ).

Συνολικά στο Πρωτάθλημα της περιόδου 2017 – 2018 θα πάρουν μέρος εκατόν εννιά 109, κατ΄ ελάχιστο, ομάδες.

Μπορεί να γίνουν και 110 αν ο κυπελλούχος Γ Εθνικής δεν είναι πρωταθλητής της ΕΠΣ που ανήκει. Αν είναι και δεν είναι  ο φιναλιστ θα βγει η χαμένη ομάδα του τελικού στην Γ Εθνική.
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις.
Η πρώτη φάση θα περιλαμβάνει την «κανονική περίοδο» στην οποία θα συμμετέχουν όλες οι Ομάδες.
Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει «το ειδικό πρωτάθλημα» για τον προβιβασμό στη Β΄ Εθνική κατηγορία στο οποίο θα μετέχουν οι δικαιούμενες Ομάδες.

«Ειδικό πρωτάθλημα» για τον προβιβασμό στη Β΄ Εθνική κατηγορία
Μετά το πέρας της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί «ειδικό πρωτάθλημα» για τον προβιβασμό των ομάδων στη Β΄ Εθνική κατηγορία για την περίοδο 2018 – 2019 με τους εξής όρους:
α. θα πάρουν μέρος σε αυτό οι πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής περιόδου κάθε ομίλου. Συνολικά θα πάρουν μέρος 8 ομάδες.
β. Θα σχηματιστούν 2 όμιλοι των 4 ομάδων ο καθένας με αυστηρά γεωγραφικά κριτήρια.
γ. Οι αγώνες που θα διεξαχθούν θα είναι διπλοί (εντός – εκτός έδρας). Συνολικά θα διεξαχθούν 6 αγωνιστικές σε κάθε όμιλο.
δ. Οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης κάθε ομίλου θα προβιβαστούν στη Β΄ Εθνική Κατηγορία. Συνολικά θα προβιβαστούν 4 Ομάδες.
ε. Οι υπόλοιπες Ομάδες του «ειδικού πρωταθλήματος» θα παραμείνουν στη Γ΄ Εθνική κατηγορία για την περίοδο 2018 – 2019.

Ειδικές αναλογίες υποβιβασμού/προβιβασμού
Αν στη διαδικασία υποβιβασμού/προβιβασμού ανάμεσα στη Β΄ Εθνική κατηγορία και στη Γ΄ Εθνική κατηγορία από την αγωνιστική περίοδο 2018 – 2019 και μετέπειτα απαιτηθεί, για λόγους αναδιάρθρωσης του αριθμού των ομάδων της Β΄ Εθνικής, διαφορετική αναλογία υποβιβασμού/προβιβασμού αυτή θα διαμορφωθεί με βάση τα δεδομένα εκείνης της περιόδου και θα ανταποκρίνεται στις αναγκαίες αριθμητικές διορθώσεις και μεταβολές.

Αδειοδότηση Ομάδων
Από την αγωνιστική περίοδο 2017 – 2018 και μετέπειτα όλες οι προβιβαζόμενες στη Β΄ Εθνική κατηγορία ομάδες θα πρέπει να πληρούν στο ακέραιο τα ειδικά κριτήρια και τις προβλέψεις  του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων για την συγκεκριμένη κατηγορία ομάδων, όπως θα ισχύουν.
Ο έλεγχος των κριτηρίων και η τελική κρίση ανήκουν στο Τμήμα Αδειοδότησης των Ομάδων και στα όργανά του.