Ελπιδοφόρες εμφανίσεις των παίδων-κορασίδων του Γ.Σ. Τρικάλων

Η εμφάνιση των νεαρών αθλητών του Γ.Σ.Τρικάλων στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων (γεννημένοι από 2003-2000)  που έγινε το περασμένο Σάββατο στη Λάρισα, κατέδειξε περίτρανα  αυτό που   συμβαίνει  συστηματικά με τον  Ιστορικό Γ.Σ.Τρικάλων, δηλαδή  την ανάδειξη νέων πρωταθλητών.

Αποτελεί μια αστείρευτη δεξαμενή ταλέντων. Ταλέντα που  αναδεικνύει   από τα σπλάχνα του.

Πόσες  φορές δεν έγινε αναφορά  στην καταπληκτική δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες του Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν πολλοί σύλλογοι στην Ελλάδα οι οποίοι  να αναδεικνύουν συστηματικά  αθλητές πολύ υψηλού επιπέδου. Μια διαδρομή εντυπωσιακή η οποία αρχίζει από τις ηλικίες των 5-6 ετών και  σε κάποιες περιπτώσεις και  μικρότερες για να  φτάσει μετά από αρκετά χρόνια να ενταχθούν σιγά-σιγά στις αγωνιστικές κατηγορίες.

Επιβεβαίωση  αυτής της εντυπωσιακής δουλειάς   που γίνεται είναι  η  εξαιρετική εμφάνιση των νεαρών αθλητών του Γ.Σ.Τρικάλων  στη Λάρισα. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί αθλητές και αθλήτριες  που πήραν μέρος αλλά και  συγχρόνως διακρίθηκαν  είναι αθλητές γεννημένοι το 2001το 2002  και το 2003 που σημαίνει  ότι αυτοί με την προσθήκη  κάποιων νέων αθλητών που έρχονται από τις πιο μικρές κατηγορίες   θα έχουν  δικαίωμα συμμετοχής  και του χρόνου στην ίδια κατηγορία.

Αναλυτικά η εμφάνιση των αθλητών και αθλητριών του Συλλόγου κατά αγώνισμα έχει ως εξής:

ΕΥΤΥΧΙΑ ΓΙΟΥΒΡΗ: Εντυπωσίασε η 15χρονη αθλήτρια στο δρόμο των 400μ  καταλαμβάνοντας την 1η θέση με επίδοση 61΄΄57. Ηταν η πρώτη επίσημη εμφάνιση στο δρόμο αυτό αν και το αγώνισμά της είναι τα 800μ. Με την επίδοση αυτή η Ευτυχία πέτυχε το  υψηλό όριο της Ομοσπονδίας που πέρα από τους πολλούς βαθμούς που έδωσε στο Σύλλογο πήρε και το εισιτήριο για τους Πανελληνίους Αγώνες που θα γίνουν στα Τρίκαλα τον ερχόμενο Ιούνιο.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΤΣΙΩΠΗΣ: Πήρε την 1η θέση στο δρόμο των 1500μ πετυχαίνοντας την πολύ καλή επίδοση για την ηλικία του των 4΄17΄΄23 που είναι το υψηλό όριο και συγχρόνως προκρίθηκε για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων- Κορασίδων.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΓΙΑΣ: Εντυπωσίασε για άλλη μια φορά στο δρόμο των 3000μ καταλαμβάνοντας την 1η θέση με 9΄ 21΄΄10 συντρίβοντας κυριολεκτικά την προηγούμενη επίδοσή του που ήταν 9΄29΄΄ από την  περασμένη Τρίτη που πέτυχε στο ίδιο στάδιο για το μαθητικό πρωτάθλημα. Ο Βασίλης πέτυχε και αυτός το υψηλό  όριο και προκρίθηκε για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: Το μεγάλο αυτό ταλέντο του άλματος σε ύψος από ατυχία έχασε το  1,75μ που ήταν και το ψηλό όριο που θα του έδινε την απευθείας  συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά πήρε και αυτός την 1η θέση βάζοντας ως στόχο στους επόμενους αγώνες να κάνει το όριο.

ΑΡΤΕΜΙΣ ΜΟΚΚΑ: Στάθηκε εξαιρετικά άτυχη αφού έχασε το υψηλό  όριο και την πρόκριση για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κυριολεκτικά για 1΄΄63 τρέχοντας μόνη της αφού δεν υπήρξε άλλη συμμετοχή. Πέτυχε την πολύ καλή επίδοση των 11΄41΄΄63 (το υψηλό όριο ήταν 11΄40΄΄). Θα επιδιώξει και αυτή να το πραγματοποιήσει με συναγωνισμό στους προσεχείς αγώνες.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΕΛΙΔΩΝΗΣ: Εξαιρετική εμφάνιση  στο δρόμο των 3000μ παίρνοντας την 2η θέση πίσω από τον συναθλητή του Βασίλη Ράγια συντρίβοντας και αυτός την ατομική του επίδοση με 9΄23΄΄40 (προηγούμενη επίδοση 9΄31΄΄ από την περασμένη Τρίτη) που είναι το υψηλό όριο. Αποτελούν με τον Ράγια ένα πολύ δυνατό δίδυμο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΙΤΣΙΟΣ: Αν και αθλητής του δεκάθλου ο νεαρός αθλητής πραγματοποίησε έξοχη εμφάνιση στο δρόμο των 11ομ με εμπόδια παίρνοντας την 3η θέση (έχασε την 2η θέση στο νήμα)πετυχαίνοντας όμως το υψηλό  όριο που του δίνει τη δυνατότητα να μετάσχει και αυτός στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ: Πήρε την 3η θέση στο δρόμο των 1500μ με επίδοση 4΄26΄΄ 56 που είναι νέο ατομικό ρεκόρ. Η επίδοση αυτή είναι πολύ κοντά στο υψηλό όριο (4΄22΄΄) που πιστεύεται ότι και αυτός θα το πραγματοποιήσει στους προσεχείς αγώνες. Με την επίδοση φαίνεται ότι ο Διονύσης άφησε πίσω του το πρόβλημα με την ίωση.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΑΜΑΡΑ: Πήρε την 4η θέση στο δρόμο των 200μ με επίδοση 28΄΄10. Η Δήμητρα πιστεύεται ότι με πιο συστηματική προπόνηση μπορεί να αναδείξει το ταλέντο της στους δρόμους των 200μ και 400μ. Αλλωστε πραγματοποίησε έξοχη εμφάνιση με την ομάδα της σκυταλοδρομίας 4Χ400μ τρέχοντας ως πρώτη σκυταλοδρόμος.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΠΑΛΑΝΗΣ: Ο 15χρονος δρομέας αν και άπειρος πήρε μέρος στο δρόμο των 800μ και κατέλαβε την 4η θέση με επίδοση 2΄ 19΄΄11.

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ  ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ: Πήρε την 18η θέση στο δρόμο των 200μ με 32΄΄28.