Με επιτυχία το Πανελλήνιο στο Αλεξίπτωτο πλαγιάς

Η  Αερολέσχη Φωκίδας  και Στερεάς Ελλάδος, θριάμβευσε στο 3ο και τελευταίο σκέλος του πρωταθλήματος, καταλαμβάνοντας με τους αθλητές της Γιάννη  Ξηρό και Γιάννη Γεωργοσόπουλο την 1η και 3η θέση αντίστοιχα  στη γενική κατηγορία του  αγώνα που έγινε 3-5 Νοεμβρίου στον Εμπεσό Αιτωλοακαρνανίας. 

Επίσης, ο Γεωργοσόπουλος κατέλαβε την 1η θέση στην κατηγορία αλεξιπτώτων ΕΝ C,  ενώ ο Ξηρός αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδας 2017 μετά από 9 αγωνιστικές για 5η φορά από το 2012.
Το Αλεξίπτωτο πλαγιάς έχει μέλη και στην περιοχή των Τρικάλων με  ανθρώπους οι οποίοι ασχολούνται με  το συγκεκριμένο θεαματικό σπορ .

Λίγα λόγια για το Αλεξίπτωτο Πλαγιάς…

«Το σπορ αυτό είναι γνωστό ως παραπέντε. Η ονομασία προέρχεται από τη γαλλική λέξη parapente που σημαίνει αλεξίπτωτο πλαγιάς.
Το αλεξίπτωτο πλαγιάς είναι ένα σχετικά νέο άθλημα που ξεκίνησε στις αρχές του ’80 στη Γαλλία από αλπινιστές που δεν ήθελαν να κατέβουν με τον ίδιο τρόπο που ανέβηκαν αλλά πιο γρήγορα και πιο εύκολα.
Με την πάροδο λίγων χρόνων, καλύπτοντας ολοένα και μεγαλύτερες αποστάσεις, εξελίχτηκε σε ένα αυτόνομο άθλημα ανεμοπορίας. Σήμερα το παγκόσμιο ρεκόρ αποστάσεων ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα!
Η εκμάθηση και η ασφάλεια ενός τόσο μαγευτικού αθλήματος είναι πολύ πιο εύκολη απ’ όσο κάποιος μπορεί να φανταστεί και διαρκεί λίγες ημέρες.
Στην Ελλάδα το αλεξίπτωτο πλαγιάς πρωτοεμφανίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και έκτοτε οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτό διαρκώς αυξάνονται. Ήδη από τις αρχές του ’90 πραγματοποιούνται πανελλήνιοι αγώνες, δημιουργείται εθνική ομάδα που συμμετέχει σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα.
Οι κατηγορίες των αγώνων είναι: αγώνες πραγματοποίησης αποστάσεων, αγώνες προσγείωσης ακριβείας καθώς και ακροβατικών.
Στη χώρα μας έχουν πραγματοποιηθεί και πραγματοποιούνται παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
Στην Ελλάδα σήμερα υπάρχουν πολλές οργανωμένες λέσχες σε όλη την επικράτεια οι οποίες βοηθούν τους ενδιαφερόμενους κάθε περιοχής να έρθουν σε επαφή με το άθλημα.»