Κώστας Μέξας: «Τα παιδιά έχουν ταλέντο να υπερκαλύψουμε το θέμα της εμπειρίας»

Ο Κώστας Μέξας νέος προπονητής της ομάδας μπάσκετ των Τρικάλων BC Aries στην έναρξη της προετοιμασίας της ομάδας δήλωσε τα παρακάτω: 

 

«Πρώτα απ΄ όλα να είμαστε υγιείς και να ολοκληρώσουμε τις μεταγραφές ώστε να γίνουμε ομάδα. Θεωρώ ότι μέσα από την πολύ δουλειά και την ποιότητα των παικτών θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τους στόχους που αρχικά είναι η σωτηρία της ομάδας.

Όσον αφορά το γεγονός ότι η ομάδα είναι πολύ νεανική σημείωσε: «Αυτό είναι γεγονός. Σίγουρα όταν πήρα τις αποφάσεις μου για την ομάδα είναι κάτι που το σκέφτηκα πολύ αλλά τα παιδιά έχουν ταλέντο. Θα δουλέψουν πάρα πολύ, είναι παιδιά που έχουν διάθεση και νοοτροπία δουλειάς γι’ αυτό και τα επιλέξαμε. Ελπίζω να τα καταφέρουμε και να υπερκαλύψουμε μέσα από την δουλειά το θέμα της εμπειρίας που σίγουρα είναι δεδομένο».

Όσον αφορά το αγωνιστικό στυλ που προτιμά τόνισε: «Γενικά εμένα μου αρέσει η ισορροπία. Δεν γίνεται μία ομάδα να μην παίζει άμυνα, ειδικά στην δικιά μας την λίγκα, από εκεί θα ξεκινάει η ομάδα αλλά μου αρέσει και η επίθεση, μου αρέσει και το παιχνίδι στο transition, το οργανωμένο. Θα προσπαθήσουμε όσο είναι δυνατόν αυτά τα δύο πράγματα να τα κάνουμε ένα, να έχουμε την απαραίτητη ισορροπία και όσο περνάει ο καιρός μέσα από την προπόνηση και την βελτίωση των παιδιών να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε».

Όσον αφορά τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις ο Κώστας Μέξας σημείωσε πως έχει καταλήξει στον άσο που θα είναι του ιδίου στυλ με τους προηγούμενους παίκτες ενώ όσον αφορά τον ψηλό τόνισε ότι δεν έχει πάρει ακόμη τις αποφάσεις του.

Ο νέος προπονητής των Τρικάλων μίλησε και για τον κόσμο της ομάδας: «Ο κόσμος νομίζω είναι κάτι πολύ σημαντικό για την ομάδα. Βοηθάει πάρα πολύ, όταν είσαι  αντίπαλος το νιώθεις πάρα πολύ καλά και εγώ ειδικά το έχω νιώσει στο πετσί μου όλα αυτά τα χρόνια. Σίγουρα τον θέλουμε κοντά μας, νομίζω ότι καταλαβαίνει πότε η ομάδα χρειάζεται την βοήθεια του την πραγματική και το δείχνει στο γήπεδο. Θα χρειαστεί σίγουρα υπομονή, η ομάδα είναι καινούργια καθώς  οι ομάδες του δικού μας επιπέδου κάθε χρόνο αλλάζουν πάρα πολλά πράγματα».

«To πρωτάθλημα θα δούμε πως θα εξελιχθεί αν και κάποιες μικρομεσαίες ομάδες έχουν ξεφύγει λίγο με το μπάτζεντ προς τα πάνω. Πολλά πράγματα θα παίξουν ρόλο, ακόμη και λόγω των Εθνικών ομάδων που θα υπάρχουν αγώνες αυτό μπορεί να επηρεάσει.»