Α Ο Τρίκαλα –Απόλλων Λάρισας η Προϊστορία

Την πρώτη εντός έδρας νίκη ψάχνει ο Α Ο Τρίκαλα, ο οποίος την Κυριακή 10/12 στις 15.00 υποδέχεται τον Απόλλωνα Λάρισας στην 7η στροφή της φουτμπολ λιγκ. Είναι η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες θα συναντηθούν σε επίπεδο Φουτμπολ λιγκ ή Β Εθνικής. Στο παρελθόν έχουν γίνει παιχνίδια για την Γ΄και την Δ΄Εθνική μεταξύ των δύο ομάδων στο Τρικαλινό στάδιο.  Δύο νίκες έχει ο ΑΟΤ και τέσσερα ματς  έχουν λήξει ισόπαλα.

 

29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1989 (Γ ΕΘΝΙΚΗ)

Α Ο Τρίκαλα-Απόλλων Λάρισας 0-0

Πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων. Ο ΑΟΤ εκείνη την σεζόν τερμάτισε στην 11η θέση και ο Απόλλων Λάρισας στην 16η και υποβιβάστηκε.

Την περίοδο εκείνη η ομάδα των Τρικάλων έκανε ριζική ανανέωση με πολλούς νεαρούς Τρικαλινούς και στην 11αδα δεν υπήρχε ούτε ένας παίκτης εκτός Τρικάλων.

 

4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1993 (Γ ΕΘΝΙΚΗ)

Α Ο Τρίκαλα-Απόλλων Λάρισας 0-0

Κορυφαίος του αγώνα ο τερματοφύλακας Μπακαρός του Απόλλωνα που κράτησε την ομάδα του.Ισοβάθμισαν οι δύο ομάδες εκείνη την περίοδο στην 6η θέση του πίνακα.

 

 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1993 ( Γ ΕΘΝΙΚΗ)

Α Ο ΤΡΙΚΑΛΑ-Απόλλων Λάρισας 2-2

(21΄Τσιρογιάννης,  79΄Ρουσομάνης-42΄Χασιώτης, 90΄Γαλάνης)

Πέμπτη συνεχόμενη ισοπαλία μεταξύ των δύο ομάδων εντός και εκτός έδρας. Ήταν η πρώτη αγωνιστική και τα Τρίκαλα ισοφαρίστηκαν στην εκπνοή. Στην 5η θέση τερμάτισε εκείνη την σεζόν ο ΑΟΤ, στην 6η ο Απόλλωνας Λάρισας.

 

8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1995 ( Γ ΕΘΝΙΚΗ)

Α Ο Τρίκαλα-Απόλλων Λάρισας 1-1

(6΄πεν. Κνέζεβιτς-87΄αυτογκόλ Ταβουκτσής)

Ξανά ισοπαλία μεταξύ των δύο ομάδων η έκτη κατά σειρά εντός και εκτός. Μετά το ματς παραιτήθηκε ο προπονητής των Τρικάλων Παναγιώτης Κερμανίδης. Ήταν σεζόν ανόδου όμως για τον ΑΟΤ στην Β΄Εθνική. Ο Απόλλωνας τερμάτισε στην 6η θέση.

 

5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2003 ( Δ ΕΘΝΙΚΗ)

Α Ο Τρίκαλα-Απόλλων Λάρισας 2-1

(8 αυτογκόλ Λάζος, 58΄Τσιούκας- 33΄Γκαλίτσιος)

Για πρώτη φορά αναμέτρηση των δύο ομάδων έβγαλε νικητή. Τρίτη σερί νίκη για τα Τρίκαλα που έπαιξαν για πρώτη φορά στην τέταρτη κατηγορία. Το τέλος της σεζόν βρήκε τον Απόλλωνα Λάρισας πρωταθλητή και τον ΑΟΤ στην 3η θέση, παίζοντας με μόνο νεαρούς Τρικαλινούς παίκτες.

 

17 ΜΑΪΟΥ 2009 ( Δ ΕΘΝΙΚΗ)

Α Ο ΤΡΙΚΑΛΑ-Απόλλων Λάρισας 3-1

(14΄Τσιούκας, 18΄Διαμάντης, 83΄Παπαστεριάδης-88΄Σκάκος)

Τυπική διαδικασία ο αγώνας αυτός της τελευταίας αγωνιστικής όπου τα Τρίκαλα γιόρτασαν άνοδο στην Γ΄Εθνική.

Ρεκόρ νικών για τα Τρίκαλα με 17 συνεχόμενες νίκες σε αυτό το πρωτάθλημα.