Οι Ολυμπιώτισσες έβγαλαν ανακοίνωση για τις Νέες Τρικάλων

Ανακοίνωση κατά την οποία αναφέρονται στις Νέες Τρικάλων και στον αγώνα που είναι να γίνει για το κύπελλο και για τον οποίο ζήτησαν αναβολή για να πάνε σε ένα τουρνουά έβγαλαν οι Ολυμπιώτισσες Ελασσόνας  . 

Η ανακοίνωση της ομάδας:

»Θλίψη και προβληματισμός επικρατεί στις Ολυμπιώτισσες Ελασσόνας με τη στάση της ομάδας των Νέων Τρικάλων αλλά και της ΕΠΟ σε ένα δίκαιο αίτημα.

Η ομάδα της Ελασσόνας εν όψη του αγώνα για την 2η φάση του κυπέλλου κορασίδων ζήτησε να αλλάξει η ημερομηνία της αναμέτρησης διότι το τεχνικό τιμ της ομάδας θα απουσιάζει σε προγραμματισμένο διεθνές Τουρνουά στο εξωτερικό με τμήματα των Ακαδημιών της ΑΕΛ ενώ η Γυναικεία ομάδα της ΑΕΛ, από την οποία θα μπορούσε να βρεθεί έστω μία πρόχειρη λύση, θα αγωνίζεται στην Θεσσαλονίκη. Η ομάδα της γειτονικής πόλης ενώ αρχικά είχε διαβεβαιώσει τους παράγοντες της ομάδας ότι θα βρεθεί μία λύση, τελικά φερόμενη αντιαθλητικά και ανήθικα, αρνήθηκε την οποιαδήποτε αλλαγή με αποτέλεσμα οι Ολυμπιώτισσες να αναγκάζονται να αγωνιστούν χωρίς τον προπονητή τους ή έστω κάποιον από το τεχνικό τιμ της ομάδας. Την ίδια τύχη είχε και το αίτημα για αναβολή που στάλθηκε στην ΕΠΟ, από την οποία ζητήθηκε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της ώστε να επικρατήσει η λογική και η ηθική.

Επιτέλους τέτοιοι παράγοντες με τις συγκεκριμένες απαράδεκτες νοοτροπίες θα πρέπει να απομακρύνονται από τον χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και όχι να επιβραβεύονται από την Ομοσπονδία με τις αποφάσεις της, αν φυσικά θέλουμε όλοι μας να αλλάξει το ποδόσφαιρο προς το καλύτερο. Η ομάδα της Ελασσόνας σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο, εφόσον δεν βρεθεί τελικά λύση, να μην κατέβει να αγωνιστεί στον συγκεκριμένο αγώνα αίσχος για το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπου κοριτσάκια 13 ετών θα αναγκαστούν από ανεγκέφαλους και ματαιόδοξους γονείς-παράγοντες, να αγωνιστούν χωρίς τον προπονητή τους, σε έναν θεσμό που άλλωστε στήθηκε με μεγάλη προχειρότητα και με εντελώς λάθος τρόπο τη στιγμή που «υποτίθεται» έγινε για αναπτυξιακούς λόγους χωρίς όμως να προβλέπει λύσεις για τέτοιου είδους πρακτικά προβλήματα.

Ως ύστατη προσπάθεια κάνουμε πρόταση στην ΕΠΟ να πληρώσουμε εμείς ένα κύπελλο και να το παραδώσουμε στην αντίπαλη ομάδα ανεξαρτήτως αποτελέσματος και πορείας τους στον θεσμό αφού τόσο πολύ το θέλουν, αρκεί να κάνουν το αυτονόητο. Δηλαδή να δώσουν το δικαίωμα να αγωνιστούν τα κοριτσάκια με τον προπονητή τους, γιατί αυτό επιβάλει η κοινή λογική, η ηθική αλλά και το πολύπαθο σε αυτήν την χώρα fair-play.»