Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Κατερίνα Στεφανίδη

Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου στο Επί Κοντώ με άλμα στα 4,91 το οποίο είναι και νέο Πανελλήνιο ρεκόρ.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια νίκησε και πάλι όπως και στους Ολυμπιακούς του Ρίο, την Αμερικανίδα Σάντι Μόρις (4,75). Στην 3η θέση δύο αθλήτριες οι Γιαρισλέι Σίλβα από την Κούβα και Ρομπιλέις Πεϊνάλδο από την Βενεζουέλα (4,65).

Η Στεφανίδη δοκίμασε και στα 5,02 αλλά είχε τρεις άκυρες προσπάθειες και έτσι κατέκτησε ακόμη μια μεγάλη διοργάνωση.

Οι σημαντικότερες διακρίσεις της Στεφανίδη
2018 1η 4,91 μ. Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Λονδίνο
2016 1η 4,85 μ. Ολυμπιακοί Αγώνες, Ρίο
2017 1η 4,85 μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, Βελιγράδι
2016 1η 4,81 μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ, Αμστερνταμ
2016 3η 4,80 μ.Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού, Πόρτλαντ
2015 2η 4,75 μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, Πράγα

Η Ελληνίδα αθλήτρια μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ σημείωσε:

Τι είναι αυτό που έχεις κατευθείαν στο μυαλό σου;

«Κατευθείαν σκέφτομαι το χρυσό στον κλειστό».

Έκανες όμως μια καταπληκτική επίδοση, πανελλήνιο ρεκόρ, σου αξίζουν συγχαρητήρια

«Ευχαριστώ, σαφώς ήμαστε χαρούμενοι για το χρυσό μετάλλιο αλλά πιο σημαντικό για εμάς ήταν ότι έκανα πανελλήνιο ρεκόρ, καλύτερη επίδοση φέτος, κάτι που δείχνει ότι κάνουμε σωστά τα πράγματα ώστε να είμαι στην καλύτερη κατάσταση. Επίσης είχα και δυο καλά άλματα στο 5,02μ και ήταν μεγάλο βήμα για μένα ότι πέρασα το 4,91μ ενώ αγωνιζόμουν μόνη μου».

Πως τον είδες τον αγώνα, τι σε επηρέασε περισσότερο;

«Περίμενα αρκετή ώρα να ξεκινήσω, από το 4.65μ, περίμενα ότι θα πάρει λιγότερη ώρα. Αλλά μετά για μένα το πιο δύσκολο ήταν από τα 4.65μ έως το 4.75 και το να κρατηθώ ζεστή. Εκεί στα 4,75μ ήταν το πιο δύσκολο άλμα. Μετά ήμουν λίγο τυχερή στο 4,82μ αλλά πήδηξα παραπάνω για να μην έχουν να λένε».

Περίμενες ότι θα πας με τη Σάντι Μόρις μέχρι τα μετάλλια, πίστευες ότι θα την κερδίσεις τόσο εύκολα;

«Η Σάντι δεν έχει κάνει καλή σεζόν φέτος. Ξέραμε ότι με αυτή θα αγωνιστώ αλλά όχι το επίπεδο που θα έφτανε. Με ξέρεις εμένα πως είμαι. Δεν έβλεπα τα άλματα της και δεν ήξερα τι ακριβώς γινόταν όταν έριξε τη πρώτη στο 4,82μ. μου έδωσε την ευκαιρία και την πέρασα».

Πήδηξες με άνεση και το 4,91μ επόμενος στόχος ίσως τα 5,00μ; 

«Ήρθαμε εδώ για μια μεγάλη επίδοση αλλά ήλπιζα ότι θα με πιέσει και μια αθλήτρια λίγο περισσότερο. Η δεύτερη και η τρίτη προσπάθεια στο 5,02μ ήταν από τα καλύτερα άλματα μου».

Οι στόχοι τώρα ποιοι είναι; 

«Με το που γίνεται κάτι καλό σκέφτομαι το επόμενο».

Έχεις καταλάβει τι έχεις καταφέρει;

«Όχι. Δεν το καταλαβαίνω και νομίζω γιατί πιθανότατα είμαι εδώ ακόμα αγωνίζομαι, έχω άγχος. Όταν τελειώσω τη καριέρα μου ίσως καταλάβω. Προσπαθώ να μην αγχώνω τον εαυτό μου γιατί κάνω προπονήσεις συνέχεια, βάζω στόχος ώστε να είμαι καλά στους αγώνες».

Έχεις δεχτεί και μεγάλη αγάπη και στήριξη από τον κόσμο;

«Μετά το Άμστερνταμ έχω δεχτεί μεγάλη αγάπη από τους Έλληνες. Δίνουμε και λίγη δημοσιότητα παραπάνω στον στίβο που είναι ανάγκη σε τέτοιες εποχές. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους που κάθισαν και με είδαν και για την αγάπη που μου δείχνουν».