Πανελλήνιο ρεκόρ με Ζήκο η Εθνική Εφήβων 4χ100 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα VIDEO

Με τον Τρικαλινό πρωταθλητή Κώστα Ζήκο της ΓΕΑ Τρικάλων στην σύνθεση της, η Εθνική ομάδα 4Χ100 των εφήβων  κατέρριψε το Πανελλήνιο ρεκόρ.

Κάτι παραπάνω από επιτυχημένη ήταν η παρουσία της ομάδας 4Χ100 μ. εφήβων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 στο Γκροσέτο.
Οι Κώστας Ζήκος, Παναγιώτης Αρβανίτης, Μιχάλης Παππάς και Σωτήρης Γκαραγκάνης επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες και με 40.40 κατέκτησαν την έκτη θέση του αγωνίσματος με νέο πανελλήνιο ρεκόρ.
 skitali_grosseto
Οι τέσσερις σπρίντερ έτρεξαν στον δεύτερο διάδρομο, φρόντισαν να κάνουν καλές αλλαγές και να φτάσουν με ασφάλεια τη σκυτάλη στον τερματισμό, συνδυάζοντας το με μια εξαιρετική επίδοση.
Για την ακρίβεια με την καλύτερη που έχει γίνει εδώ και 15 χρόνια, αφού το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 40.55 και το είχαν πετύχει οι Σαμπάνης, Τζώγας, Διαμαντάρας και Στεργιούλης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ε/Ν στο Κίνγκστον στις 20 Ιουλίου του 2002.
Οι τέσσερις σπρίντερ ήταν εξίσου καλοί και στον προκριματικό, εκεί που παρά το γεγονός ότι έτρεξαν στον πρώτο διάδρομο τερμάτισαν σε 40.60.
Το χρυσό μετάλλιο πανηγύρισε η Γερμανία με 39.48 και ακολούθησαν με εθνικά ρεκόρ οι Ιταλία (39.50) και Ισπανία (39.59). Οι αθλητές μας έδειξαν πως με σωστή δουλειά και κοινές προπονήσεις είναι δυνατό να έρθουν καλά αποτελέσματα στις μικρές σκυτάλες.
«Ενα τεράστιο ευχαριστώ στον προπονητή και φίλο μου Βαγγέλη Κατσιάβα όπου με την καθοδήγηση του και την καθημερινή μας δουλειά πετύχαμε όλους τους στόχους της χρονιάς με το παραπάνω,την οικογένεια μου που με στηρίζει και πιστεύει σε κάθε μου βήμα και απόφαση, τους φίλους και τα άτομα που με αντέχουν και με πιστεύουν καθημερινά καθώς και το σύλλογο μου που ότι χρειαστώ είναι δίπλα μου» δήλωσε ο Τρικαλινός πρωταθλητής ο οποίος είχε φέτος μια καταπληκτική χρονιά με πολλά μετάλλια, πρωτιές και επιτυχίες σε Πανελλήνιο και Ευρωπαϊκό επίπεδο.