Ποδηλατικός Τρικάλων/ Γέμισε ποδήλατα η Πύλη και η Ελάτη

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου  διεξήχθη ο δημοφιλέστερος ποδηλατικός αγώνας στον νομό Τρικάλων,  η γνωστή σε όλους μας  Ανάβαση Ελάτης.

Ένας ιστορικός ποδηλατικός αγώνας, που μετά την περσινή αναβίωσή του από τους ανθρώπους του Π.Σ.Τρικάλων, γνωρίζει μεγάλη επιτυχία με πολλές συμμετοχές αθλητών. Αγγίζοντας το όριο των 200 αθλητών, η Ανάβαση Ελάτης έσπασε ρεκόρ συμμετοχών με 175 ποδηλάτες και ποδηλάτισσες σε όλες τις κατηγορίες. Ένας αγώνας που τείνει να γίνει θεσμός σε όλο τον ποδηλατικό κόσμο της Ελλάδας.

Ο αγώνας στις μεγάλες κατηγορίες ξεκίνησε με μια μικρή καθυστέρηση 15 λεπτών, αφού η πολυπληθής συμμετοχή  στις μικρές κατηγορίες 68 αθλητές και αθλήτριες (παμπαίδων και ΜΙΝΙ), μας ανάγκασε να την χωρίσουμε  σε εκκινήσεις ανάλογα την κατηγορία για λόγους ασφαλείας. Αλυτάρχης του αγώνα ήταν ο Πέτρος Γώγος, ο ποίος έκανε μια μεγάλη προσπάθεια με άριστα αποτελέσματα όσων αφορά την σωστή  διευθέτηση στα τεχνικά θέματα του αγώνα.

Στον αγώνα συμμετείχαν  25 σωματεία από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Σέρρες, Κατερίνη, Ιωάννινα, Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Πτολεμαΐδα, Λειβαδιά,  Πάτρα, Σπάρτη, Ηράκλειο και Χανιά Κρήτης.

Στις μεγάλες κατηγορίες, από  την εκκίνηση οι ποδηλάτες κυρίως από την κατηγορία ανδρών έδειξαν τις προθέσεις τους, για έναν γρήγορο και γεμάτο επιθέσεις αγώνα. Οι Τρικαλινοί Σούλιος και Μπούγλας άρχισαν  από νωρίς τις επιθέσεις τους, αφού είχαν βάλει σαν στόχο το ενδιάμεσο σπριντ του αγώνα στο 3,9 χιλιόμετρο, με νικητή τον Γ. Μπούγλα. Στην συνέχεια ο αγώνας εξελίχτηκε με θεαματικό τρόπο και οι ποδηλάτες με πολύ γρήγορο ρυθμό και σύμφωνα με την τακτική της κάθε ομάδας αγωνίστηκαν με πάθος μέχρι τον τερματισμό, για την πολυπόθητη νίκη.

Στον τερματισμό της ανάβασης, στην πλατεία Ελάτης έγινε το αδιαχώρητο, πλήθος κόσμου περίμεναν να χειροκροτήσουν τους ποδηλάτες που έδωσαν μια πραγματική μάχη για την μεγάλη νίκη. Μεγάλος νικητής του αγώνα ο Ανέστης Κουρμπέτης ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ, με νέο ρεκόρ χρόνου 31λεπτά και 23δευτερόλεπτα.  Μόλις δύο δευτερόλεπτα πίσω του 2ος  ήταν  ο Τριανταφύλλου Ανδρέας ΠΕΣΑ ΑΣΤΕΡΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ με 31.25’’ και 3ος  ο Νείλας Γιώργος Α.Ο.ΑΙΟΛΟΣ με 31.26’’, ο Ευσταθίου Κων/νος ΠΟΗ ΚΑΣΤΡΟ ήταν 4ος, ο  Ηλιάδης Ιωάννης ΠΟΗ ΚΑΣΤΡΟ 5ος και ο Ξουρής Παναγιώτης Α.Ο.ΑΙΟΛΟΣ 6ος. Αυτοί οι έξι πρώτοι στην γενική κατάταξη, αλλά και ο Μπούγλας Γιώργος ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ που κέρδισε το ενδιάμεσο σπριντ του αγώνα, κέρδισαν τα δώρα που πρόσφεραν οι χορηγοί του αγώνα. Στους νικητές ο σύλλογος επαγγελματιών (ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ) προσέφερε ως έπαθλα  δωρεάν διαμονή και διατροφή. Η εταιρία Mymeli παραγωγός Δημήτρης Τσαμπάζης,  μέλι σε όλους τους νικητές των  μεγάλων κατηγοριών. Το φυσιοθεραπευτήριο Έφη Παλάτου μασάζ σιάτσου στον νικητή του σπριντ.

Οι απονομές έγιναν στην πλατεία της Ελάτης από τον πρόεδρο Δ.Σ. Πύλης κ. Αθανάσιο Γιαννοτάκη, τον Αντιδήμαρχο αθλητισμού κ. Άρη Τζανή, τον πρόεδρο  του ΟΚΠΑΔ κ. Κών/νο Πλαστήρα, τον πρόεδρο Ελάτης κ. Βασίλη Χαπσά, και από εκπροσώπους των χορηγών και των ομάδων.

Ο Δήμος Πύλης αρωγός στην διοργάνωση  ήταν αθλοθέτης της Ανάβασης Ελάτης,  προσέφερε τα έπαθλα (κύπελλα – μετάλλια) στους νικητές. Οι αριθμοί πλάτης των αθλητών ήταν μια χορηγία από την  εταιρία 3G εκτυπώσεις 3ο χιλιόμετρο Τρικάλων Καλαμπάκας.

Μεγάλη ήταν η συμβολή του Α.Τ. Πύλης που ρύθμισε με τον καλλίτερο τρόπο την κυκλοφορία των οχημάτων. Το αστυνομικό τμήμα Πύλης ανέλαβε την ασφάλεια της διοργάνωσης και την φύλαξη του οδικού  δικτύου. Στον αγώνα δεν βρέθηκε κανένα όχημα  που να εμποδίζει τις προσπάθειες των αθλητών. Αυτό οφείλετε κυρίως στην άψογη οργάνωση από την  αστυνομία  Πύλης, οφείλουμε να τους συγχαρούμε για τις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλαν ώστε να έχουμε υψηλό επίπεδο ασφάλειας για όλους τους αθλητές ποδηλάτες.

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Τρικάλων ευχαριστεί όλη την αγωνοδίκη  επιτροπή και  τις κυρίες της γραμματείας, τους εθελοντές κριτές ΜΟΤΟ και σταθερούς, και όλους τους φίλους – φίλες που βοήθησαν για την διεξαγωγή της Ανάβασης Ελάτης.   Εμείς οι άνθρωποι του  Π.Σ.Τρικάλων οφείλουμε και  ένα ευχαριστώ στους βασικούς χορηγούς στην φανέλα της ομάδας μας:   ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΑ (ποδηλατικό κατάστημα Λάρισας), ΚΑΛΛΙΑΓΡΑΣ (κρέατα), STAVRAKIS (ελαστικά), VOLVO service (Σκορδάς – Τζέκος), PROMIST (ασφάλειες), Δ.ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ (πρακτορείο ΟΠΑΠ), ΒΙΟΛΑΝΤΑ (μπισκότα), VO2MAX (καταφύγιο Κόζιακα), ΜΑΡΑΒΑΣ (κρέατα), Μιχαλίτση Μαρία (μονωτικά – οικοδομικά – υλικά), 3G εκτυπώσεις  και ΕΦΗ ΠΑΛΑΤΟΥ (φυσιοθεραπεία – βελονισμός).

Στην ανάβαση Ελάτης συμμετείχε και η ακαδημία ποδηλασίας του Π.Σ.Τρικάλων. Οι μικροί ποδηλάτες μας έτρεξαν σε έναν ασφαλή αλά και δύσκολο αγώνα, επέτυχαν  αξιόλογες επιδώσεις και κέρδισαν αθλητικές εμπειρίες.

Με το ποδήλατο αθλείσαι, μαθαίνεις οδήγηση, ζεις στην φύση, χαίρεσαι την ζωή!!!

Επικοινωνία για εγγραφές και συμμετοχή στην ακαδημία ποδηλασίας:

Τηλέφωνα: Ζιντζόβας Ηλίας (6986010785) – Ταμανάκιας Μιχάλης (6989154306). Υπεύθυνοι προπονητικού και αγωνιστικού σχεδιασμού.

Facebook: https://www.facebook.com/Podilatikos.Trikalon.cycling.club/

Email: podilasiatrikalon@yahoo.gr