Σεμινάριο Προπονητών του “METEORA WRESTLING ACADEMY”

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εισηγήσεων τουTraining Seminar στο πλαίσιο του International Model Camp«Meteora Wrestling Academy». Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στην Καλαμπάκα το Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Ιουλίου στην αίθουσα Νίτσας Λιάπη.

Συντονιστής του σεμιναρίου ήταν ο Δρ. Ιωάννης Μπάρμπας, Επίκουρος καθηγητής ΤΕΦΑΑ – ΔΠΘ. Κατά την έναρξη των εργασιών ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Αθλητισμού Δήμου Καλαμπάκας κ. Κωνσταντίνος Ράντος καλωσόρισε τους προπονητές και τους εισηγητές και ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή διαμονή στην πόλη της Καλαμπάκας. Χαιρετισμό απηύθυναν οι Ομοσπονδιακοί Προπονητές κ. Ανδρέας Χριστοδουλάκης και κ. Χρήστος Σιδηρόπουλος.

Το σεμινάριο περιελάμβανε θεωρητικές διαλέξεις και πρακτική εξάσκηση με δύο θεματικές ενότητες : 1η) «Προπόνηση πάλης στις αναπτυξιακές ηλικίες» και 2η) «Προπόνηση πάλης σε αθλητές υψηλού επιπέδου» με εισηγητές τον κ. Τσιακάρα Νικόλαο, Διδάσκων ΤΕΦΑΑ-ΠΘ, το Δρ. Γεροδήμο Βασίλειο, Αναπληρωτή Καθηγητή Προπονητικής, ΤΕΦΑΑ-ΠΘ, τη Δρ. Καρατράντου Κωνσταντίνα, Διδάσκουσα ΤΕΦΑΑ-ΠΘ, το Δρ Αθανάσιο Τζιαμούρτα  Καθηγητή Βιοχημείας ΤΕΦΑΑ-ΠΘ, το Dr.Bahman MirzaeiMember of UWW Scientific Commission,Professor of Exercise PhysiologyUniversity of GuilanRashtIranκαι τον κ. Ghasem GhassabianFS Coach of Νational Τeam ofIran.

Την παράλληλη μετάφραση από την αγγλική έκανε η Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας κ. Αθανασία Κρικώνη, ενώ η πρακτική εφαρμογή πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Βλαχάβειο Γυμναστήριο Καλαμπάκας, όπου έγιναν και όλες οι προπονήσεις.To σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του Meteora Wrestling Academy στην προσπάθεια να προσφέρει μια πιο εξειδικευμένη γνώση για την προετοιμασία των αθλητών. Στο τέλος απονεμήθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι και εξέφρασαν την επιθυμία να επαναληφθεί σύντομα μια αντίστοιχη δράση.

Για την οργανωτική επιτροπή

Νίκος Τσιακάρας Γιάννης Τζίκας