Σημαντικό διεθνές καμπ πάλης από τον ΑΠΣ Τρίκαλα

Σημαντική διεθνή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 6 με 13 Ιουλίου σε Τρίκαλα και Καλαμπάκα από τον ΑΠΣ Τρίκαλα.

Πρόκειται για METEORA WRESTLING ACADEMY international model camp και απευθύνεται σε αθλητές ελευθέρας και ελληνορωμαϊκής πάλης, ηλικίας 13 έως 17 ετών.

Για την προσπάθεια αυτή, δόθηκε συνέντευξη Τύπου σήμερα στην σχολή Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στα Τρίκαλα.

Παραυθρέθηκαν εκτός από τους διοργανωτές του ΑΠΣΤ όπως οι κ.κ. Τσιακάρας και Τζίκας , οι κ.κ. Μπάρδας από την Περιφέρεια, Λεβέντη από τον Δήμο, Ράντος από τον Δήμο Καλαμπάκας, Γεροδήμος από το τμήμα έρευνας προπονητικής της σχολής και ο κοσμήτορας της σχολής κ. Κουτεντάκης.

Άπαντες εξήραν την διοργάνωση αυτή η οποία εκτός από τον αθλητικό της χαρακτήρα θα έχει και τα στοιχεία του αθλητικού τουρισμού και της παράλληλης σύνδεσης του αθλητισμού με τον πολιτισμό.

Ο Νίκος Τσιακάρας ευχαρίστησε όλους για την στήριξη σε αυτή την διοργάνωση, ανέφερε ότι θα έρθουν αθλητές και συνοδοί από τις Σκανδιναβικές χώρες, τις ΗΠΑ, το Ιράν , την Ρωσία, χώρες με παράδοση στο άθλημα της πάλης. Στόχος είπε να γίνει θεσμός και παγκόσμιος πόλος έλξης η περιοχή μέσα από τέτοιες δράσεις.

Θα υπάρχουν και διάφορες παράλληλες δράσεις όπως χοροί και τραγούδια, και αναβίωση της αρχαίας πάλης αλλά και ξεναγήσεις στα αξιοθέατα της περιοχής.

Ενώ θα γίνουν μέσα από το εργαστήριο έρευνας και προπονητικής της σχολής μετρήσεις μέσα από την ερευνητική ομάδα η οποία υπάρχει.

Σε άλλες χώρες το άθλημα της πάλης διδάσκεται στα σχολεία είπε ο κ. Γεροβάϊος ο οποίος συνεχάρη την προσπάθεια του Νίκου Τσιακάρα μέσα από τον σύλλογό του και την ακαδημία του για την ανάπτυξη του αθλήματος στην περιοχή, ένα άθλημα που έχει βγάλει Ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές.

Οι εκπρόσωποι των φορέων τόνισαν πως πρόκειται για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία η οποία προβάλει την περιοχή.

2 (Αντιγραφή)

Ο κ. Κουτεντάκης, κοσμήτορας της σχολής, βρήκε την ευκαιρία να ενημερώσει πως η ΣΕΦΑΑ Τρικάλων είναι η Νο 1 σχολή σε όλη την Ελλάδα για όλα όσα πραγματοποιεί , διδάσκει και ερευνά και επισήμανε πως πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη σύνδεση της πόλης με την σχολή.

Όσο αφορά το καμπ, θα έρθει στην περιοχή μας η Εθνική ομάδα Πάλης , θα υπάρχει καθημερινό πρόγραμμα προπονήσεων με τους καλύτερους προπονητές και εκπαιδευτές με στόχο την βελτίωση της τεχνικής, της τακτικής, της φυσικής κατάστασης, της συμπεριφοράς κ.λ.π., ξεναγήσεις σε τουριστικές περιοχές του Δήμου Τρικκαίων και Καλαμπάκας, προπονήσεις σε φυσικό περιβάλλον, θεματικές βραδιές.

Πρόκειται για ένα παγκόσμιο event το οποίο μόνο θετικά πράγματα μπορεί να φέρει στην περιοχή στους τομείς του αθλητισμού, του πολιτισμού και του αθλητικού τουρισμού.