Συνεργασία γυναικείας ομάδας Τρικάλων και της ΣΕΦΑΑ

Μια εξαιρετική και γόνιμη συνεργασία έχει ξεκινήσει μεταξύ της ομάδας γυναικείου ποδοσφαίρου Α’ Εθνικής των Τρικάλων και της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

«Είναι πολύ σημαντικές τέτοιου είδους συνεργασίες και για τα δύο μέρη, 
μοναδική στα Ελληνικά ΤΕΦΑΑ και πιθανόν και στα Ελληνικά ΑΕΙ γενικότερα. 
Μακάρι να βρούμε παρόμοια ανταπόκριση  και από άλλες ομάδες των Τρικάλων» 
τονίζει ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Ψυχολογίας της Άσκησης  του ΤΕΦΑΑ ΠΘ,  Καθηγητής Παπαϊωάννου Αθανάσιος.

«Η ΣΕΦΑΑ τροφοδοτεί την ομάδα με εν δυνάμει Αθλητικούς Ψυχολόγους για πρακτική άσκηση από τα διεθνώς αναγνωρισμένα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών «Ψυχολογία της Άσκησης» και «European master in sport and exercise psychology”  προσθέτει ο Καθηγητής ΤΕΦΑΑ κ. Αντώνης Χατζηγεωργιάδης, υπεύθυνος της πρακτικής άσκησης των μεταπτυχιακών προγραμμάτων.  «Φοιτητές των μεταπτυχιακών αυτών προγραμμάτων, υπό την επίβλεψη και την συνεργασία των Καθηγητών τους, πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση στηρίζοντας την ομάδα σε θέματα που αφορούν στην προσωπική απόδοση των αθλητριών, στη διαχείριση του άγχους και του στρες, στην βελτίωση της αυτοσυγκέντρωσης και στο ξεπέρασμα εμποδίων, στην αύξηση της αυτοπεποίθησης και πολλά άλλα. Οι αθλητικοί ψυχολόγοι προετοιμάζουν τις παίκτριες την περίοδο των προπονήσεων και τις στηρίζουν κατά τη διάρκεια όλου του έτους ακολουθώντας τις και στους αγώνες.»

Όμως υπάρχει και οικονομικό σκέλος στη συνεργασία, σύμφωνα με τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Νίκο Κομούτο: «Ένα πολύ σπουδαίο μέρος της συνεργασίας αφορά στις υποτροφίες που προσφέρει η ομάδα σε διεθνείς παίκτριες για σπουδές στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του ΤΕΦΑΑ ΠΘ «Ψυχολογία της Άσκησης», συμβάλλοντας έτσι στην συνέχιση της εκπαίδευσής τους και στην εξειδίκευσή τους στα σημαντικά θέματα της Αθλητικής Ψυχολογίας. Για φέτος η ομάδα και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Ψυχολογία της Άσκησης» της ΣΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, φιλοξενούν με υποτροφίες τις παίκτριες Donya Salomon-Ali από τον Καναδά και την Kendall Ayers  από τις Ηνωμένες Πολιτείες.»