Στην Γαλλία ο Νάκος με την Εθνική Στίβου

Έφτασε στη Γαλλία το πρώτο γκρουπ Ελλήνων αθλητών και αθλητριών που θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων. Στην αποστολή και ο Τρικαλινός πρωταθλητής του Γ.Σ. Τρικάλων στα 400 εμπόδια Κώστα Νάκος (τέταρτος από δεξιά όρθιος στην φωτό).

Οι αγώνες θα γίνουν στην πόλη Λιλ. Ξεκινάνε την Παρασκευή το απόγευμα με τις εκτός συναγωνισμού σειρές και τα προκριματικά στους δρόμους ταχύτητας και τα εμπόδια.

Η ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ομάδων είναι μικρή.
Στη Λιλ θα γίνει μόλις η έβδομη έκδοση της σειράς αγώνων, που ξεκίνησε το 2009 με τη Σούπερ Λίγκα να φιλοξενείται στην Λειρία της Πορτογαλίας και την ομάδα της Γερμανίας να κατακτά την πρώτη θέση.
Οι αγώνες γίνονται σε τέσσερις κατηγορίες, Σούπερ Λίγκα, Α΄ κατηγορία, Β΄ κατηγορία, Γ΄ κατηγορία με τη διαδικασία του υποβιβασμού και προβιβασμού.
Για πρώτη φορά φέτος οι άνθρωποι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας επέλεξαν να «ανοίξουν» το αγωνιστικό πρόγραμμα και να εντάξουν προκριματικά στους δρόμους ταχύτητας και τα εμπόδια. Με τον τρόπο αυτό θα περιορίσουν το πρόγραμμα των δύο βασικών ημερών, αφού σε ορισμένα αγωνίσματα θα γίνουν απευθείας τελικοί. Η ελληνική ομάδα επιστρέφει στη Σούπερ Λίγκα ύστερα από τέσσερα χρόνοα, με στόχο να παλέψει για την παραμονή σε αυτήν.
Στους αγώνες θα πάρουν μέρος έντεκα και όχι 12 χώρες, αφού η Ρωσία παραμένει σε αποκλεισμό από τις μεγάλες διοργανώσεις.
Η εξέλιξη αυτή οδήγησε του ανθρώπους της ΕΑΑ στην απόφαση να αλλάξει τα δεδομένα κι έτσι την Κυριακή (25/6) το βράδυ δύο ομάδες θα πάρουν το δρόμο για την Α΄κατηγορία, αντί για τρεις που θα ίσχυε αν οι ομάδες που μετείχαν ήταν 12.
Προκριματικά θα γίνουν στα 100 μ., 200 μ., 400 μ., 4Χ100 μ. Ανδρών και Γυναικών, όπως και στα εμπόδια Ανδρών και Γυναικών. Όσοι αθλητές και αθλήτριες δεν προκρίνονται στον τελικό των αγωνισμάτων τους, θα βαθμολογούνται με βάση τη θέση κατάταξης στον προκριματικό.
Στα οριζόντια άλματα οι αθλητές θα κάνουν τρεις προσπάθειες και για την τέταρτη και τελευταία θα συνεχίσουν οι τρεις πρώτοι με στόχο την πρώτη θέση. Στα κάθετα άλματα, οι μετέχοντες έχουν δικαίωμα τεσσάρων χαμένων προσπαθειών. Ο αθλητής ή η αθλήτρια που εξασφαλίσει τη νίκη μπορεί στη συνέχεια να κάνει άλμα έχοντας τρεις προσπάθειες.
Οι ομάδες 
Λευκορωσία
Τσεχία
Γαλλία
Γερμανία
Μ. Βρετανία
Ελλάδα
Ιταλία
Ολλανδία
Πολωνία
Ισπανία
Ουκρανία
Διάδρομοι και σειρές, που αγωνίζονται οι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες
800 μ. 2ος
Τριπλούν 2
1.500 μ./σφαιροβολία 3
5.000 μ. 4
3.000 μ. 5
3.000 μ. στιπλ 6
Δισκοβολία 7
Σφυροβολία 8
Ακοντισμός 9
Υψος 10
Επί κοντώ 11
Μήκος 1
Στις δύο πρώτες κατηγορίες μετέχουν 12 ομάδες και στις δύο άλλες οχτώ. Η βαθμολογία ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες είναι κοινή.  Η διοργάνωση γίνεται κάθε χρόνο, με εξαίρεση τη χρονιά, των Ολυμπιακών Αγώνων.
Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων – πρώην Ευρωπαϊκό Κύπελλο- , έγινε για πρώτη φορά το 1965 στην Στουτγάρδι για τους Άνδρες και το Κάσσελ για τις Γυναίκες, ενώ η τελευταία φορά που διεξήχθη με εκείνη την μορφή ήταν το 2008 στο Ανσί, εκεί όπου έγινε η Σούπερ Λίγκα με τη συμμετοχή των οχτώ καλύτερων ομάδων των ανδρών και των αντίστοιχων γυναικών.
Μέχρι το 2008 οι εθνικές ομάδες ανδρών – γυναικών αγωνιζόταν χώρια και μετείχαν στην κάθε κατηγορία ανάλογα με το δυναμικό τους. Εκτός από την Σούπερ Λίγκα, υπήρχαν και οι Α και Β κατηγορία στην οποία μετείχαν οι εθνικές ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας.