ΣΒΑΤ : Εκδήλωση με θέμα «Στα Βήματα ενός Ολυμπιονίκη»

Εκδήλωση πραγματοποίησε ο Σύλλογος Βαρέων Αθλημάτων Τρικάλων  με πρωτοβουλία και συνεργασία του Ομοσπονδιακού Τεχνικού Συμβούλου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης καθηγητή Φυσικής Αγωγής Δημήτρη Ζαϊράκη  στα πλαίσια των δράσεων για την παρουσίαση του αθλήματος της Ελληνορωμαϊκής Πάλης .

Διοργανώθηκε στην αίθουσα πάλης του ΣΒΑΤ  με θέμα «Στα Βήματα ενός Ολυμπιονίκη» τιμώντας έτσι τον Ολυμπιαονίκη του 2004 , Τρικαλινό , Δημήτρη Αβράμη.

Την παρουσίαση του Ολυμπιονίκη στους μικρούς παλαιστές του συλλόγου έκανε ο προπονητής του ΣΒΑΤ και Ομοσπονδιακός Τεχνικός Σύμβουλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης καθηγητής Φυσικής Αγωγής Δημήτρης Ζαϊράκης ο οποίος αφού αναφέρθηκε στο ήθος την προσωπικότητα και το μεγάλο ταλέντο του Τρικαλινού Ολυμπιονίκη τόνισε:

» Έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στον Σύλλογο Βαρέων Αθλημάτων Τρικάλων τον Ολυμπιονίκη Δημήτρη Αβράμη.

Προσωπικά έχω την τιμή να γνωρίζω τον φίλο Ολυμπιονίκη Δημήτρη Αβράμη από τα πρώτα του βήματα παρακολουθώντας την αθλητική του πορεία προς την κορυφή και την κατάκτηση της 5ης Ολυμπιακής νίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.
Μια ανάσα από το μετάλλιο στο ποιο κρίσιμο αγώνα της καριέρας του με αντίπαλο τον παλαιστή από την Ρωσία Mishin Alexei δεν κατάφερε να κερδίσει το ματς που χάθηκε στις λεπτομέρειες με 5-2 στα σημεία ανακηρύσσοντας νικητή τον Ρώσο παλαιστή που κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο .

Ο Δημήτρης Αβράμης κατετάγη 5ος Ολυμπιονίκης στην κατηγορία των 84 κιλών της Ελληνορωμαϊκής Πάλης έχοντας τρεις νίκες στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνα 2004, περνώντας στο Πάνθεον των Ολυμπιονικών.

Προέρχεται από τα Τρίκαλα γεννήθηκε στην Αγριελιά Τρικάλων το 1975 , όπου η πάλη ανθεί και η παράδοση σε επιτυχίες αντέχει χρόνια . Φυσικό επακόλουθο να ξεκινήσει και ο ίδιος την καριέρα του σε νεαρή ηλικία, περίπου στα 12 του χρόνια. Ήταν μια αναγκαστική ίσως επιλογή, λόγω παράδοσης, αλλά φυσικά δε μετάνιωσε ποτέ του. Άλλωστε, πολύ γρήγορα, στα 18 του χρόνια γεύτηκε τη χαρά της κατάκτησης ενός ασημένιου μεταλλίου σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων στη κατηγορία 74 κιλών. Ήταν η αρχή μιας θαυμάσιας καριέρας και κατά συνέπεια η δικαίωση της περιοχής του που τροφοδοτεί συνεχώς το άθλημα με νέα ταλέντα.
Πρωταθλητής παίδων Εφήβων από το 1990 έως και το 1995
Πρωταθλητής Ανδρών από το 1995 έως και το 2004
Από τα 18 του άρχισε να διακρίνεται διεθνώς με πρώτη επιτυχία του την β’ θέση στο Πρωτάθλημα Ευρώπης Εφήβων στο Goetzis της Αυστρίας στα 74 κιλά της Ελληνορωμαϊκής. Έκτοτε κατέκτησε άλλα 4 Μετάλλια σε επίσημα διεθνή πρωταθλήματα. Ασημένιο μετάλλιο το (2004) , χάλκινο το (1999) σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, χάλκινο μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα το (1999) και Ασημένιο μετάλλιο στους μεσογειακούς το (1997: 2ος).
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετείχε 2 φορές, πάντα στην Ελληνορωμαϊκή πάλη .
Το 2000 στα 76 κιλά όπου κατετάγη 12ος με μια νίκη.
Και το 2004 στην Αθήνα στα 84 κιλά όπου κατετάγη 5ος με 3 νίκες.»

ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΒΑΤ

Η μικρή αθλήτρια του ΣΒΑΤ Τοζάρου Έλενα καλωσόρισε τον Ολυμπιονίκη διαβάζοντας ένα μικρό κείμενο για την αρχαία Ολυμπία, τους Ολυμπιακούς αγώνες και ιδιαίτερα για την έννοια της εκεχειρίας .
Οι μικροί παλαιστές με ένα θερμό χειροκρότημα και με τα πρόσωπα τους γεμάτα θαυμασμό, έγιναν ένα κουβάρι πάνω στην παλαίστρα με τον Ολυμπιονίκη να αφήνεται στις αγκαλιές τους.
Ο Ολυμπιονίκης Δ. Αβράμης μίλησε στους μικρούς παλαιστές για τους Ολυμπιακούς αγώνες τις αξίες , τα ιδανικά και το ευ αγωνίζεσθαι που είναι εφόδια ζωής για κάθε αθλητή.
Ακολούθησε προβολή βίντεο με τους σημαντικότερους αγώνες του Ολυμπιονίκη.
Στη συνέχεια έγιναν ερωτήσεις από τους μικρούς παλαιστές του ΣΒΑΤ . Ο Δ. Αβράμης προπονήθηκε με τους μικρούς παλαιστές του ΣΒΑΤ που είχαν την ευκαιρία να παλέψουν μαζί του και να εκτελέσουν τις αγαπημένες τους λαβές.
Του δόθηκε τιμητική πλακέτα από τον Πρόεδρο του ΣΒΑΤ Περικλή Πελεκάνο που τον ανακήρυξε επίτιμο μέλος του συλλόγου, ενώ επίσης του απονεμήθηκε και αναμνηστικός πίνακας με της φωτογραφίες του στους Ολυμπιακούς αγώνες από τον κο Δημήτρη Ζαϊράκη.
Ο σύλλογος έδωσε αναμνηστικά μπλουζάκια στους μικρούς αθλητές και ο Τρικαλινός Ολυμπιονίκης παρέδωσε αναμνηστικά διπλώματα στους συμμετέχοντες με την υπογραφή του.

Ευχαριστούμε τον Ολυμπιονίκη Δημήτρη Αβράμη
Του γονείς που παρακολούθησαν την εκδήλωση
Και τους μικρούς  παλαιστές του Σ.Β.Α.Τ.

Γιά τον Σ.Β.Α.Τ. Δημήτρης Ζαϊράκης