Θυγατρική ομάδα ίδρυσε ο Κολοσσός

Ένα νέο σωματείο, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Κολοσσό, θα κάνει την προσεχή σεζόν την εμφάνιση του στα τοπικά γήπεδα του μπάσκετ στην Δωδεκάνησο.

Το όνομα του; Α.Ο. Γαλάζια Ακαδημία λέγεται και θα συμμετέχει την προσεχή σεζόν στα πρωταθλήματα ανδρών, εφήβων, παίδων και παμπαίδων.

Η σκέψη αυτή βρισκόταν εδώ και πολλά χρόνια στο μυαλό των ανθρώπων του Κολοσσού, ωστόσο φέτος έγινε πραγματικότητα κι έτσι ο Α.Ο. Γαλάζια Ακαδημία απέκτησε «σάρκα και οστά».

Ο βασικός στόχος των δημιουργών του συλλόγου είναι να αποκτήσουν περισσότερα παιχνίδια τα παιδιά, που αγωνίζονται στα τμήματα υποδομής.

Στην Γαλάζια Ακαδημία και συγκεκριμένα στο εφηβικό τμήμα θα παίξουν οι μικρότεροι σε ηλικία αθλητές που θα μεταπηδήσουν από τον Κολοσσό, οι οποίοι μάλιστα θα κάνουν προπονήσεις και με την ανδρική ομάδα.

Όταν αυτοί οι έφηβοι θα μεγαλώσουν, θα επιστρέψουν στον Κολοσσό και στη Γαλάζια Ακαδημία θα παίξουν και πάλι οι πιο νέοι.

Στο παιδικό τμήμα του νέου συλλόγου θα παίζουν παράλληλά και οι παμπαίδες. Παράλληλά αντί ο Κολοσσός να συμμετέχει με δύο τμήματα παμπαίδων τη νέα χρονιά, θα παραχωρήσει τη μία ομάδα στη «Γαλάζια Ακαδημία», η οποία θα συμμετέχει κανονικά στο πρωτάθλημα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΥΠΟΛΙΤΑΣ
Πρώτος πρόεδρος στην ιστορία του συλλόγου είναι ο Θεόφιλος Ξυπολιτάς, ο οποίος επιστρέφει από άλλο πόστο στο χώρο στο μπάσκετ. Ο επί σειρά ετών μάνατζερ του Κολοσσού αποδέχθηκε την πρόταση που του έγινε και θα αποτελέσει τον ισχυρό άνδρα του συλλόγου. Ο ίδιος θα πλαισιωθεί από νέα άτομα στο διοικητικό συμβούλιο όπως είναι ο Γιάννης Αγγελάκος, ο Γιώργος Μπάρδος, ο Θοδωρής Τσέλιος και η σύζυγος του Κατερίνα Χατζηστεφανή. Το πρώτο συμβούλιο του συλλόγου θα είναι πενταμελές και έχει πιάσει ήδη δουλειά, ενώ η Γαλάζια Ακαδημία απέστειλε κανονικά τις συμμετοχές της στην Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου για τη νέα αγωνιστική περίοδο και προετοιμάζεται σε όλα τα επίπεδα.
ΠΗΡΕ ΞΥΠΟΛΙΤΑ ΚΑΙ ΛΙΒΗΣΙΑΝΟ, ΕΠΕΤΑΙ… ΣΥΝΕΧΕΙΑ!
Ο βασικός σκοπός που θα συμμετέχει η ομάδα στο ανδρικό πρωτάθλημα είναι για να πάρουν παιχνίδια και περισσότερο χρόνο συμμετοχής τα παιδιά του εφηβικού πρωταθλήματος. Οι νεαροί αθλητές όμως δεν θα είναι μόνοι τους στη Γαλάζια Ακαδημία, αφού ήδη αποκτήθηκαν δύο παιδιά του Κολοσσού. Ο λόγος για τον Βασίλη Λιβησιανό και το Σάκη Ξυπολιτά. Ο πρώτος επέστρεψε στη Ρόδο μετά από τις σπουδές του στη Ξάνθη και θα φορέσει τη φανέλα της ομάδας, αν και προϋπήρχε φλερτ με τον Διαγόρα. Ο νεαρός σέντερ έπαιξε στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής για αρκετά χρόνια και θα είναι το βασικό «5άρι» της ομάδας. Από κει και πέρα στη Γαλάζια Ακαδημία θα παίξει και ο Σάκης Ξυπολιτάς, που προέρχεται από τις ακαδημίες του Κολοσσού και πέρσι έπαιξε στην Ελπίδα Πεταλούδων, ενώ παλαιότερα στους Αγίους Θεοδώρους Αρχαγγέλου. Ο Ξυπολιτάς είναι παράλληλα και προπονητής στα τμήματα υποδομής του Α.Ο. Κολοσσός. Από κει και πέρα είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στην ομάδα ο νεαρός Λεριάς, ενώ έχει γίνει κρούση και στο Σάββα Ματσαμά, που δεν θα συνεχίσει στον Διαγόρα. Ο έμπειρος αθλητής αν δεν βρει κάποια καλή πρόταση, είναι πολύ πιθανό να παίξει στην Γαλάζια Ακαδημία. Ο σκοπός είναι το «πάντρεμα» λίγων έμπειρων αθλητών με τους έφηβους για τη δημιουργίας μίας καλής και ανταγωνιστικής ομάδας, που δεν θα έχει σε καμία περίπτωση ως στόχο να κάνει πρωταθλητισμό, αλλά να παίξει καλό μπάσκετ και ότι προκύψει.
ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ
Προπονητές στα τμήματα της Γαλάζιας Ακαδημίας θα είναι οι ίδιοι που βρίσκονται και στον Α.Ο. Κολοσσός. Είναι δεδομένο ότι ο Μάριος Γρεμμενάς, ο Στάθης Βλαχοδήμος, ο Γιάννης Σκορδάλης, ο Πάνος Παναγιωταράκος και ο Σάκης Ξυπολιτάς θα αναλάβουν κάποια από τα τμήματα. Εξάλλου, έγινε κρούση και στον Παναγιώτη Φυλτζανίδη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έπαιξε για λογαριασμό του Διαγόρα και δεν αποκλείεται να βρεθεί κι αυτός στο προπονητικό επιτελείο.
ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ, ΕΔΡΑ ΤΟ «ΒΕΝΕΤΟΚΛΕΙΟ»
Το καταστατικό του νέου σωματείου είναι έτοιμο, αφού έχουν συμπληρωθεί όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και ο Α.Ο. Γαλάζια Ακαδημία θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση. Έτσι ο αριθμός των ομάδων στα τέσσερα πρωταθλήματα θα αυξηθεί, ενώ στον όμιλο Ρόδου του ανδρικού θα παραμείνει σταθερός (σ.σ. επτά) αφού δεν θα συμμετέχει η Ελπίδα Πεταλούδων και θα πάρει μέρος το νεοσύστατο σωματείο. Η έδρα της νέας ομάδας θα είναι φυσικά το «Βενετόκλειο», όπου και θα πάρει δικαιωματικά προπονητικές ώρες. Ο αριθμός των αθλητών της Γαλάζιας Ακαδημίας δεν θα ξεπερνάει αρχικά τους 50 (υπολογίζονται περίπου στα 40 άτομα) και ανάλογα με την κατάσταση στα τμήματα υποδομής του Α.Ο. Κολοσσός, θα υπάρχουν αυξομειώσεις.
Πρόκειται για μία πολύ καλή προσπάθεια, η οποία έχει στόχο να δώσει περισσότερες αγωνιστικές εικόνες στα παιδιά και το βασικότερο να παίζουν όλα μέσα στο γήπεδο. Η ομάδα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Α.Ο. Κολοσσός και τον τελευταίο καιρό όλοι βρίσκονται στις επάλξεις προκειμένου η Γαλάζια Ακαδημία να κάνει το δικό της ντεμπούτο στο δωδεκανησιακό μπάσκετ. Έτσι στην Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου προστίθεται ένα ακόμη νέο μέλος, κάτι που μόνο ως θετικό μπορεί να εκληφθεί. Τις επόμενες μέρες θα γίνουν κι άλλες λεπτομέρειες γνωστές, αλλά τα πάντα έχουν δρομολογηθεί και δεν αποκλείεται να δοθεί και μία συνέντευξη Τύπου, προκειμένου οι ιδρυτές και φυσικά τα μέλη του συλλόγου να μιλήσουν για τη φιλοσοφία, τους στόχους και τις προθέσεις τους τα επόμενα χρόνια. Μάλιστα, εκπρόσωποι του συλλόγου έδωσαν το «παρών» στη χθεσινή συγκέντρωση στα γραφεία της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου και ήδη έχουν ενημερώσει την πρόεδρο Ανδριάνα Μπαφίτη για όλα τα σχετικά, προκειμένου να ενταχθεί στη δύναμη της διοργανώτριας αρχής. Η Γαλάζια Ακαδημία γίνεται δεκτή με ενθουσιασμό στο δωδεκανησιακό μπάσκετ και φυσικά ευχή όλων είναι να μακροημερεύσει και να βάλει σημαντικές βάσεις και θεμέλια για την περαιτέρω ανάπτυξη του μπάσκετ στην περιοχή μας.

www.12sports.gr