Οι … Τρικαλινοί του ΑΟΤ και η αξιοποίηση των ταλέντων

Κουβέντα γίνεται για τα Τρικαλινά παιδιά και ότι πρέπει να παίζουν στα Τρίκαλα και όλα αυτά.  

Άλλοι πάλι λένε «βάλτε μέσα την Κ19». Αυτό δεν γίνεται διότι πολύ απλά από την Κ19 μπορούν να παίζουν μόνο παίκτες οι οποίοι είναι επαγγελματίες.  Στο ρόστερ του Α Ο Τρίκαλα , οι Τρικαλινοί είναι οι τερματοφύλακες Νίκος Γιδόπουλος ( 22 ετών) και Νίκος Βουτσελάς ( 19 ετών), ο 20χρονος μέσος Παναγιώτης Μανώλης και ο 18χρονος επιθετικός Χρήστος Κατσαντώνης. Αλλά και ο 21χρονος μέσος Αριστείδης Παρθένης ο οποίος  αν είναι σωστές οι πληροφορίες μας δεν συμμετέχει πλέον. Όλοι αυτοί εκτός του Γιδόπουλου παίζουν και στην ομάδα Νέων ενώ άπαντες δεν έχουν καμία συμμετοχή στην μεγάλη ομάδα μέχρι στιγμής.

Πρόκειται για μια ολόκληρη συζήτηση σε αυτό το θέμα, το πως θα γίνει, τι στόχους έχει η ομάδα, πως θα προωθούνται οι νέοι, αν αξίζει και μπορεί επίσης ένας νέος να παίξει σε υψηλό επίπεδο, ποια η φιλοσοφία, ποια η οργάνωση σε αυτό το κομμάτι και η προσέγγιση του κλαμπ για το πως θα δώσει την ευκαιρία να προωθηθεί ο νέος παίκτης και την εμπιστοσύνη που πρέπει να του δείξει. Βέβαια, θα πρέπει κάποιος να διαθέτει και το ανάλογο ταλέντο, έτσι ώστε μέσω των προπονήσεων να δουλέψει τα χαρακτηριστικά του και μόλις προωθηθεί στην πρώτη ομάδα να είναι έτοιμος. Διότι υπάρχει πάντα ο κίνδυνος και ειδικά σε μια κερκίδα όπως αυτή των Τρικάλων, να μπει ένα παιδί μέσα ,να κάνει ένα λάθος και να αρχίσουν τα παρατράγουδα αντί να χειροκροτείται στα λάθη που θα κάνει.  Καθώς και στην κουβέντα περί ποδοσφαιρικής κουλτούρας και εξέδρας έχουμε ένα …θέμα και μάλιστα μεγάλο.

Είναι χαρακτηριστικό το παιχνίδι με τον Καραϊσκάκη όπου η ομάδα ενώ είχε μέτρια εικόνα,  την έκανε ακόμη πιο μέτρια και άσχημη το συνεχόμενο βρισίδι της εξέδρας με αποτέλεσμα να επικρατεί ένα γενικό τουρλουμπούκι.

Φυσικά οι ομάδες εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων δεν αξιοποιούν τους νέους παίκτες και δεν υπάρχει υπομονή καθώς αναλώνονται οι περισσότεροι σύλλογοι σε άπειρες μεταγραφές ελλήνων και ξένων.  Δεν μπορείς είτε από την θέση του διοικητικού, είτε από την θέση του φιλάθλου, είτε από την θέση του δημοσιογράφου, από την μια να λες «Εγώ θέλω άνοδο και θέλω τίτλο»  και την ίδια στιγμή να λες » βάλε μέσα τους Νέους, βγάλε τους γέρους». Αποφασίστε τι ακριβώς θέλετε.

Ο νέος παίκτης για να παίξει σε υψηλό επίπεδο που έχει απαιτήσεις, είναι θέμα οργανωτικό, είναι θέμα αγωνιστικό , ταλέντου και δουλειάς,  είναι θέμα φιλοσοφίας ομάδας και φιλάθλων, θέμα συνεργασίας με τους άλλους τοπικούς συλλόγους και ακαδημίες,  θέμα αγωνιστικών υποδομών, θέμα γηπεδικών υποδομών, θέμα δουλειάς και εμπιστοσύνης , θέμα διοίκησης και προπονητικού τιμ για την αξιοποίηση του και όχι κουβέντα στα καφενεία.  Είναι μια ολόκληρη ιστορία και μια ποδοσφαιρική κουλτούρα και φιλοσοφία.

Αναστασίου Κώστας