Yποσχέσεις και καλές επιδόσεις από τους παίδες-κορασίδες του ΓΣΤ

Σκόρπισε χαμόγελα και υποσχέσεις η εμφάνιση των νεαρών αθλητών του Γ.Σ.Τρικάλων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα  Παίδων – Κορασίδων για αθλητές 15,16 και 17 χρόνων που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στα Τρίκαλα.

Ένα σημαντικό ποσοστό αυτής της  ομάδας  συγκροτήθηκε από   15χρονους και 16χρονους αθλητές που σημαίνει ότι τα παιδιά αυτά έχουν το δικαίωμα συμμετοχής και του χρόνου στην ίδια  κατηγορία.

Στους αγώνες αυτές  καταδείχθηκε  με  τον  πιο κατηγορηματικό  τρόπο ότι στη ζωή τίποτα δεν είναι τυχαίο ιδιαίτερα όταν αυτό εμφανίζεται με συστηματικό και σταθερό τρόπο.

Την αρχή αυτή φροντίζει να την  εφαρμόζει με σχολαστικό τρόπο   ο   Ιστορικός Γ.Σ.Τρικάλων με την συνεχή ανάδειξη νέων ταλέντων. Ταλέντα που  αναδεικνύει   από τα σπλάχνα του.

Πόσες  φορές δεν έγινε αναφορά  στην καταπληκτική δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες του Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν πολλοί σύλλογοι στην Ελλάδα, ιδιαίτερα επαρχιακοί,  οι οποίοι  να αναδεικνύουν συστηματικά  αθλητές πολύ υψηλού επιπέδου. Μια διαδρομή εντυπωσιακή η οποία αρχίζει από τις ηλικίες των 5-6 ετών και  σε κάποιες περιπτώσεις και  μικρότερες για να  φτάσει μετά από αρκετά χρόνια να ενταχθούν σιγά-σιγά στις αγωνιστικές κατηγορίες.

Πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα ότι τα παιδιά αυτά που εντυπωσίασαν με την παρουσία τους  στους αγώνες του περασμένου Σαββατοκύριακου ήταν παιδιά τα οποία προήλθαν από τις Ακαδημίες του Συλλόγου πριν περάσουν στις αγωνιστικές κατηγορίες.

Τα εντυπωσιακά αυτά αποτελέσματα των αθλητών του Γ.Σ.Τρικάλων δεν είναι καθόλου τυχαία αλλά είναι αποτέλεσμα  της οργανωμένης και επιστημονικής δουλειάς  που γίνεται με την αυστηρή  παρακολούθηση και καθοδήγηση της προπονητικής – αγωνιστικής πορείας των αθλητών σε μακροχρόνια βάση.

Επιβεβαίωση  αυτής της εντυπωσιακής δουλειάς  είναι  η ομολογουμένως εντυπωσιακή εμφάνιση των νεαρών αθλητών του Γ.Σ.Τρικάλων  στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων.                       Κέρδισαν ένα χάλκινο μετάλλιο στο δρόμο των 3000μ, μία τέταρτη θέση, αρκετά πλασαρίσματα στην πρώτη 8άδα και πολλές συμμετοχές σε τελικούς.

Πιο συγκεκριμένα:

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΓΙΑΣ εντυπωσίασε  στο δρόμο των 3000μ μετά από σκληρή μάχη που έγινε σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της κούρσας κερδίζοντας την 3η  θέση και το χάλκινο μετάλλιο  με νέο  ατομικό ρεκόρ 9΄08΄΄30.

Ο  ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΣΙΩΠΗΣ στο δρόμο των 1500μ έχασε από κακή εκτίμηση  την 3η  θέση  καταλαμβάνοντας τελικά την 4η θέση με χρόνο 4΄13΄΄45 . Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Θοδωρής είναι 16 ετών και θα έχει το δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα αυτό και του χρόνου.

Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ ήταν η ευχάριστη έκπληξη στο δρόμο των 800μ. Ο Διονύσης το πρωί στον προκριματικό των 800μ πήρε το εισιτήριο για τον τελικό με νέα ατομική επίδοση 2΄00΄΄30. Το απόγευμα παρ’ότι δεν συγκαταλέγονταν στους αθλητές με τους καλύτερους χρόνους, αυτός μετά από μια έξοχη εμφάνιση και τακτική πήρε την 6η θέση  ξανά με νέα ατομική επίδοση 1΄59΄΄70.

Η 15χρονη  ΕΥΤΥΧΙΑ ΓΙΟΥΒΡΗ πραγματοποίησε και αυτή πολύ καλή εμφάνιση παίρνοντας την 8η θέση με 2΄23΄΄01 αφού στον προκριματικό το πρωί έκανε νέο ατομικό ρεκόρ με 2΄22΄΄78. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ευτυχία ήταν από τις πιο μικρές που αγωνίστηκαν και ότι έχει δικαίωμα να πάρει  μέρος σ’ αυτό το πρωτάθλημα τα επόμενα δύο χρόνια με ό,τι αυτό σημαίνει.

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ μετά από έξοχη εμφάνιση στο Αλμα σε Υψος πήρε την 9η θέση με 1,85μ που είναι νέο ατομικό ρεκόρ. Ο Χρήστος έχασε για λίγο το 1,90μ. Εχει και αυτός το δικαίωμα του χρόνου να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα των Παίδων – Κορασίδων.

Η  ΑΡΤΕΜΙΣ ΜΟΚΚΑ  έτρεξε στο διήμερο αυτό σε δύο αγωνίσματα: το Σάββατο στα 1500μ και την Κυριακή στα 800μ. Στο δρόμο των 1500μ πήρε την 10 η θέση στο σύνολο αφού στη σειρά της ήταν 2η με νέο ατομικό ρεκόρ 5΄01΄΄88. Στο δρόμο των 800μ  στον προκριματικό έκανε νέο ατομικό ρεκόρ με 2΄22΄΄03. Στον τελικό πήρε την 11η θέση με επίδοση 2΄25΄΄99. Και η Αρτεμις έχει το δικαίωμα του χρόνου  να πάρει μέρος και αυτή στο πρωτάθλημα αυτό.

Ο ΚΩΣΤΑ ΧΕΛΙΔΩΝΗΣ  πήρε μέρος στο δρόμο των 3000μ και κατέλαβε την 10η θέση με την πολύ καλή επίδοση 9΄27΄΄79.

Ο  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΙΤΣΙΟΣ  πήρε μέρος  στον Τελικό του  δρόμου των 110μ με Εμπόδια καταλαμβάνοντας την 11η  θέση με τον πολύ καλό χρόνο των 15΄΄ 43.

Η  ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΑΜΑΡΑ  πήρε μέρος στο δρόμο των 100μ με επίδοση 13΄΄60 και στο δρόμο των 200μ με επίδοση 28΄΄30.

Η ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ πήρε μέρος στο δρόμο των 200μ και πέτυχε την επίδοση των 32΄΄48.

Η  ομάδα του Γ.Σ. Τρικάλων 4Χ400μ  συγκροτούμενη από τους Παναγιώτη Ιτσιο, Διονύση Μέρμηγκα, Βασίλη Ράγια και Θοδωρή Κατσιώπη   πήρε την 17η θέση  με επίδοση 3΄36΄΄93.