ΣΠΟΡΤ-ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΙΡΙΝ

Μια μεγάλη ομάδα Τρικαλινών ορειβατών , σκιέρ αλλά και απλών τουριστών , βρεθήκαμε στο ξακουστό χιονοδρομικό κέντρο του Bansko όπου κάναμε τις φετινές Αποκριές .

Στην συλλογή φωτογραφιών παρουσιάζονται πτυχές του τριήμερου από τις δράσεις των ομάδων που χάρηκαν το πολύ και παχύ χιόνι ακόμα και αν δεν ανέβηκαν στο βουνό παρά περιηγήθηκαν τις πόλεις και τα χωριά .

1η μέρα (Σάββατο 1/3ου) – Όλοι οι εκδρομείς, περιηγηθήκαμε το παλιό και διατηρητέο χωριό Bansko, σε περιβάλλον χαμηλών θερμοκρασιών καθότι το χωριό/χιονοδρομικό κέντρο βρίσκεται στα 933 μέτρα του βουνού Πιρίν .
Πολλά δομικά στοιχεία θύμιζαν την Μακεδονίτικη αρχιτεκτονική .

2η μέρα (Κυριακή 2/3ου) – Μια ομάδα από το χωριό με minibus προωθήθηκε μέχρι τον χιονοδρομικό σταθμό Banderitsa 1 και από εκεί έφτασε περπατώντας πάνω στο χιόνι μέχρι το Σαλέ Shiligarnik στα 2.204 μέτρα του βουνού . Mια μικρότερη ομάδα ανέβαινε με τα πολλά Lift που διαθέτει το χιονοδρομικό κέντρο σε διάφορες τοποθεσίες του βουνού και από ΄κεί κατέβαινε με Σκί ως την βάση , συναντώντας τους πρώτους που ως ορειβάτες…ανέβαιναν , ενώ μια τρίτη ομάδα περιηγήθηκε την πόλη με τα ιαματικά λουτρά Ντουμπρίνιτσε .

3η μέρα (Δευτέρα 3/3ου) – Όλοι μαζί αποχαιρετήσαμε το Bansko, κατευθυνόμενοι προς τo Ras Lok για μια ολιγόωρη περιήγηση στην τελευταία πόλη της εκδρομής όπου για μια ακόμα φορά διαπιστώσαμε ότι το λευκό και το κόκκινο (ο δικός μας «Μάρτης») αποτελούν τα γιορτινά στολίδια σε δημόσιους χώρους υπέρ της Άνοιξης . Στην κεντρική πλατεία της πόλης ένας μικρός λόφος από κλαδιά (μια θημωνιά) θα καίγονταν το βράδυ ενώ οι λαϊκοί οργανοπαίκτες θα έδιναν ρυθμό στους κυκλωτικούς χορούς που θα έστηναν γύρω από την φωτιά .