Συνέντευξη του Νίκου Βετούλα για την περιπέτειά του στην Κίνα

Στο WEB Radio της ΕΟΚ, ο Νίκος Βετούλας αποκάλυψε λεπτομέρειες για την απόφασή του να ενταχθεί στους Xinjiang Flying Tigers και την προσαρμογή του στο νέο περιβάλλον.

Η μετάβαση στην Κίνα

«Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο μάνατζέρ μου επικοινώνησε μαζί μου λέγοντας ότι η ομάδα ενδιαφερόταν για μένα. Μετά από σκέψη και συζητήσεις με παλαιότερους συνεργάτες μου στην Κίνα, αποφάσισα να το δοκιμάσω. Ήθελα να αλλάξω περιβάλλον και να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό από την Ελλάδα.

Ρόλος και προσαρμογή

Για τον ρόλο του μέσα στην ομάδα: «Έχω καλή σχέση με τον προπονητή, ο οποίος μου δίνει ευκαιρίες να αναλάβω διάφορες ευθύνες. Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πλαίσιο.»

Για την προσαρμογή του: «Η αρχή ήταν δύσκολη, καθώς στην περιοχή όχι μόνο η ομάδα αλλά και οι κάτοικοι δεν μιλούν καθόλου αγγλικά. Η έλλειψη κινέζικου αριθμού τηλεφώνου σε περιορίζει σημαντικά. Ο προπονητής μας, Νοτιοκορεάτης, χρησιμοποιεί μεταφραστή, όπως και εμείς. Οι μεταφραστές είναι παντού μαζί μας.»

Οι πρώτες εντυπώσεις για το κινέζικο μπάσκετ

«Αγωνιστικά, είναι τελείως διαφορετικό. Εχει στυλ πιο κοντά στο ΝΒΑ. Αρχίσαμε με το Summer League, εστιάζοντας στην εξέλιξη νεαρών παικτών. Καθένα από τα τρία ξένα στοιχεία μπορεί να συμμετάσχει σε δυο από τα τρία δεκάλεπτα. Αυτό προάγει την ανάπτυξη των Κινέζων παικτών.»

Φετινές επιδιώξεις των Xinjiang Flying Tigers

«Μετά από μια απογοητευτική χρονιά, ο στόχος είναι σαφής: η πρόκριση στα play-offs. Θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε.»

Αγωνιστική φιλοσοφία και προετοιμασία

«Διαθέτουμε εξαιρετικούς σουτέρ και σκοπεύουμε να παίξουμε γρήγορα, αν και θα χρειαστεί να προσαρμόσουμε τη τακτική μας λόγω τραυματισμών σε κεντρικούς παίκτες.»

Η οργανωτική δομή στο μπάσκετ

«Η οργάνωση εδώ είναι σε υψηλά επίπεδα. Πρέπει να βρίσκεσαι στο γήπεδο τουλάχιστον έξι ώρες νωρίτερα, ακόμα και αν δεν έχεις προπόνηση. Παρ’ όλα αυτά, οι μετακινήσεις είναι απαιτητικές και οι θερμοκρασίες θα πέσουν στους -20 βαθμούς Κελσίου τον επόμενο μήνα.»