Ήττα του Ολυμπιακού ONEX με 3-1 από τη Μιλάνο στο Jesi Cup

Την ήττα με 3-1 σετ γνώρισε ο Ολυμπιακός ONEX στο Παλατρίκολι του Γέζι από τη Μιλάνο, στον πρώτο ημιτελικό του τουρνουά Jesi Cup. Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, όμως οι λεπτομέρειες απέναντι στην ιταλική ομάδα, που είναι και κάτοχος του Challenge Cup, κρίθηκαν καθοριστικές.

Η απόδοση των παικτών

Ο Τζέικ Χέινς ξεχώρισε με 18 πόντους (47% στην επίθεση), προσθέτοντας 1 άσο και 3 μπλοκ. Ο προπονητής Αλμπέρτο Τζουλιάνι πειραματίστηκε με διάφορα σχήματα, βλέποντας τον Έρικ Ρερς να συμβάλλει με 10 πόντους (71% θετική υποδοχή). Η ομάδα είχε ίσως πειστική παρουσία στο μπλοκ, ισοφαρίζοντας τους Ιταλούς με 8 μπλοκ έκαστος.

Επόμενος αγώνας

Ο Ολυμπιακός ONEX θα κοντραριστεί την Κυριακή (11/10, 16:00) στον μικρό τελικό με τον ηττημένο του αγώνα Λούμπε-Σάντορι Σάνμπερντς.

Ανάπτυξη του αγώνα

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να παίρνει προβάδισμα 4-3, όμως ο Ντερμό ανέλαβε ρόλο καθοριστικό και δημιούργησε προβλήματα στην υποδοχή, με αποτέλεσμα η Μιλάνο να προηγηθεί 1-0 με σκορ 25-17.

Στο δεύτερο σετ, ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του, επικρατώντας με 25-19. Ο Ράπτης και ο Χέινς πρωτοστάτησαν, ενώ σε κρίσιμα σημεία, το σερβίς του Γερμανού ακραίου έφερε το 1-1 στα σετ.

Στο τρίτο σετ, οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 2-0, ωστόσο η Μιλάνο με σερί 4-2, διαμόρφωσε το 25-20 και έκανε το 2-1. Στο τέταρτο σετ, αν και ο Ολυμπιακός είχε καλή αρχή, οι Ιταλοί ανέτρεψαν την κατάσταση, κλείνοντας το ματς με 25-22.

Συνολικά στα σετ

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στα σετ: 3-1 (25-17, 19-25, 25-20, 25-22).

Στατιστικά παικτών

Μιλάνο: Δυνατή εμφάνιση από τον Ντερμό με 26 πόντους. Ολυμπιακός ONEX: Χέινς 18, Ρερς 10.