Παναθηναϊκός – Vikos Φalcons: Ο Αγώνας
Παρά την κούραση από τη διπλή αγωνιστική στην Euroleague και το χαμηλό κίνητρο λόγω του αντιπάλου, ο Παναθηναϊκός έδειξε σοβαρότητα και συγκέντρωση, φτάνοντας σε μια θεαματική νίκη. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς επέλεξε να ξεκουράσει τον Μπράνκου Μπάντιο, διαθέτοντας μόλις εννέα παίκτες για την πρεμιέρα απέναντι στην νεοφώτιστη ομάδα των Ιωαννίνων. Οι Vikos δεν κατάφεραν να ισχυροποιηθούν στο ματς, παρά μόνο στην αρχή, με τον Παναθηναϊκό να ελέγχει τον αγώνα και να φτάνει τη διαφορά στους 32 πόντους.
Σημαντικές Επιδόσεις
Ο Ματίας Λεσόρ ήταν ο κορυφαίος των «πρασίνων» με 19 πόντους, ενώ άλλοι πέντε παίκτες του Παναθηναϊκού σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων. Από την πλευρά των Vikos Φalcons, οι Φλόιντ και Αγραβάνης ξεχώρισαν.
Η Ροή του Αγώνα
Αρχικά, στο πρώτο τετράλεπτο, οι Ιωάννινα όρθωσαν αντίσταση (8-8), αλλά στη συνέχεια οι «πράσινοι» ανέβασαν ταχύτητα. Στο 16’ η διαφορά ήταν +12 (22-10) και το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 32-20. Ο Παναθηναϊκός είχε 10/14 δίποντα και 5/7 τρίποντα, αποδεικνύοντας τη υπεροχή του.
Στατιστικά και Συμπεράσματα
Το ημίχρονο έκλεισε με 55-37, με τη γαλλική τριπλέτα του Παναθηναϊκού να συνεισφέρει 29 πόντους. Στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου η διαφορά είχε φτάσει +31 (79-48). Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε εξαιρετικά στατιστικά με 14/23 δίποντα στο τρίτο δεκάλεπτο.
- ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ… η διαφορά ποιότητας ήταν καταφανής.
- MVP: Ματίας Λεσόρ (19π.) με πολλές πρωτοβουλίες.
- ΑΞΙΟΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ: Όλοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού.
- ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ… Φλόιντ και Αγραβάνης ξεχώρισαν από τους Vikos.
- ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ… Ο Μπογκς με 1/5 σουτ.
- ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: 10 ασίστ από τον Δημήτρη Μωραΐτη.
Τα δεκάλεπτα: 32-20, 55-37, 79-48, 103-74.
