14 μετάλλια η Ελλάδα στο Παγκόσμιο ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ εφήβων-νεανίδων

Τα θετικά σχόλια συνεχίζονται για την εντυπωσιακή εμφάνιση της Εθνικής μας ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ταεκβοντό itf, εφήβων-νεανίδων που έγινε στο Τατζικιστάν. Μια εμφάνιση που συνοδεύτηκε με 14 μετάλλια (3 χρυσά, 5 αργυρά και 6 χάλκινα) από την 5η θέση ανάμεσα σε 43 ! χώρες (600 αθλητές), αφήνοντας πίσω της χώρες με τεράστια ιστορία, όπως για παράδειγμα η Ιαπωνία.

Μια ακόμα επιβράβευση ήρθε αυτή την φορά από την επίσημη Πολιτεία, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Ιωάννη Ανδριανό να στέλνει συγχαρητήριο τηλεγράφημα προς την Ομοσπονδία (Α.Ο.Τ.Ε.).

«Είναι η πρώτη φορά που Υφυπουργός μας συγχαίρει για μια επιτυχία μας, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα και που δείχνει ότι οι κόποι μας αρχίζουν ν’ αποδίδουν. Το άθλημά μας αναπτύσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και έχουμε πια αθλητές και αθλήτριες που πρωταγωνιστούν σε όλες τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις», δήλωσε ο Πρόεδρος του ταεκβοντό itf, Αναστάσιος Βαλασιάδης.

Δύο χρυσές παγκόσμιες πρωταθλήτριες και 6 έφηβοι παγκόσμιοι δήλωσαν:

45

Λεκατσά Μαρία (χρυσό στα -64 κ.): «Είμαι πολύ χαρούμενη για το χρυσό. Πολύ περισσότερο που στον τελικό κέρδισα μια πολύ καλή αθλήτρια, την πρωταθλήτρια Τατζικιστάν. Αυτό ήταν το δεύτερο χρυσό μου σε παγκόσμιο, μετά απ’ αυτό Ταλίν της Εσθονίας το 2012».

Σαρρή Ευγενία (χρυσό στα -70 κ.): «Αυτό που ζω είναι απερίγραπτο. Τα καταφέραμε, παρά τα προβλήματα που είχαμε στο Τατζικιστάν με την διατροφή και την γαστρεντερίτιδα. Εύχομαι τώρα ένα χρυσό και στην κατηγορία γυναικών».

Παντελιάδης Ιωάννης, Παπαδόπουλος Δημήτριος, Καζαντίδης Δημήτριος, Τιμαγένης Δημήτρης, Παπαθεοδώρου Νικόλαος, Παππάς Στέφανος (παγκόσμιοι πρωταθλητές στο ομαδικό αγώνισμα των ειδικών τεχνικών):

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την επιτυχία μας. Πολύ περισσότερο επειδή δεν μας θεωρούσαν ότι μπορούμε να πάρουμε το χρυσό. Πραγματικά υπήρχαν πολύ δυνατές ομάδες, όπως η Κορέα, η Ρωσία, η Τσεχία, το Τατζικιστάν και άλλες. Όμως τα καταφέραμε, παρά τα προβλήματα υγείας που είχαν κάποιο συναθλητές μας. Θέλουμε να πούμε κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ομοσπονδία».

Θυμίζουμε με την ευκαιρία ότι πρωταθλήτρια κόσμου, στις κατηγορίες εφήβων-νεανίδων, στο Ντουσαμπέ (Τατζικιστάν) αναδείχθηκε η Βόρεια Κορέα, δεύτερη ήταν η Ρωσία, τρίτη το Τατζικιστάν, ενώ την πρώτη 6άδα συμπλήρωσαν η Ουκρανία, η Ελλάδα και η Ιαπωνία.