Εγκρίθηκαν διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της ΕΠΟ

Με την έγκριση του Διοικητικού Απολογισμού (πεπραγμένα της Εκτελεστικής Επιτροπής της περιόδου 01.06.2019 έως και 31.05.2020), του Οικονομικού Απολογισμού του 2019, καθώς και του Προϋπολογισμού του 2021, ολοκληρώθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των Ενώσεων – Μελών της ΕΠΟ.

Ο Διοικητικός Απολογισμός έλαβε 53 ψήφους υπέρ, 6 κατά και 4 «παρών» και ο Οικονομικός Απολογισμός του 2019 υπερψηφίστηκε με 55 ψήφους υπέρ, 6 κατά και 1 «παρών». Τέλος, ο Προϋπολογισμός τού 2021 εγκρίθηκε με 55 ψήφους υπέρ, 6 κατά και 1 «παρών».

Εξελέγησαν κατά σειρά ως αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο. οι Παναγιώτου Παγώνα, Ηλιοπούλου Χαρίκλεια, Φετζιάν Στέφανος-Γρηγόριος, Παντελίδου Αποστολίνα, Παπαϊωάννου Ιωάννης.

Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Ε.Π.Ο. παρέστησαν ο εντεταλμένος εκπρόσωπος των FIFA και UEFA Χέρμπερτ Χούμπελ, ο εκπρόσωπος της UEFA Μάριος Γεωργίου, ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Βίτορ Μέλο Περέιρα και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας των FIFA/UEFA Πετρ Φούσεκ.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι ο απολογισμός της διοίκησης Γραμμένου εγκρίθηκε με ψήφους 56-5 και ένα παρών.

Tο SoccerPlus παρουσιάζει το πως συμπεριφέρθηκαν οι ΠΑΕ της Super League 1 και οι Ενώσεις στην ψηφοφορία του Διοικητικού απολογισμού και συγκρίνει τις μεταβολές στις στάσεις συγκρίνοντας τις ψήφους του Διοικητικού απολογισμού στη φετινή και την περυσινή Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ

Aπό τις ομάδες της Super League 1 ”όχι” ψήφισε μόνο ο Ολυμπιακός, στήριξη από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό

Αναφορικά με τις ΠΑΕ της Super League 1 κατά του διοικητικού απολογισμού, ψήφισε μόνο ο Ολυμπιακός, ενώ απουσίασαν πέντε ΠΑΕ, ο Άρης, η ΑΕΛ, ο ΟΦΗ, ο Παναιτωλικός και ο Πανιώνιος. ”Ναι” στον διοικητικό απολογισμό ψήφισαν οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης, Λαμία, Βόλος και Ξάνθη.

Πέρυσι είχαν καταψηφίσει τον διοικητικό απολογισμό ο Ολυμπιακός και η ΑΕΛ. Αντίθετα είχαν στηρίξει τη διοίκηση ψηφίζοντας ”ναι” στο διοικητικό απολογισμό οι ΑΕΚ, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Βόλος. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν η Λαμία, Άρης, ΟΦΗ, Παναιτωλικός και Πανιώνιος.

Όπως βλέπουμε οι μεταβολές σε σχέση με την περσινή ψηφοφορία είναι δύο. Η πρώτη διαφορά είναι από την ΑΕΛ η οποία πέρυσι είχε καταψηφίσει τον διοικητικό απολογισμό ενώ  φέτος απουσίαζε από την ψηφοφορία και η Λαμία που πέρυσι απουσίαζε, φέτος υπερψήφισε.

Ενώσεις: Από τα τρία ”όχι” στα πέντε

Μικρή μεταβολή είχαμε στην εικόνα των Ενώσεων που καταψήφισαν τον διοικητικό απολογισμό της διοίκησης Γραμμένου. Συγκεκριμένα το 2019 τον απολογισμό καταψήφισαν τρεις ΕΠΣ, ενώ φέτος πέντε.

Τον διοικητικό απολογισμό μαζί με την ΠΑΕ Ολυμπιακός καταψήφισαν πέντε Ενώσεις. Πρόκειται για την ΕΠΣ Ηλείας, την ΕΠΣ Ηρακλείου, την ΕΠΣ Λασιθίου, την ΕΠΣ Πειραιά και την ΕΠΣ Χανίων. Τέσσερις Ενώσεις (Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Λακωνία και Ρέθυμνο) επιφυλάχθηκαν και δήλωσαν «παρών».

Πέρυσι καταψήφισαν τον διοικητικό απολογισμό 3 Ενώσεις,  η ΕΠΣ Πειραιά, η ΕΠΣ Εύβοιας και η ΕΠΣ Κέρκυρας. Οι ΕΠΣ Ηλείας και Θεσπρωτίας απουσίαζαν, ενώ η ΕΠΣ Λακωνίας επέλεξε να δηλώσει «παρών».