20.000 δρομείς στον νυχτερινό ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης

Χιλιάδες δρομείς όλων των ηλικιών θα πάρουν μέρος στον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης, το απόγευμα του Σαββάτου (10/10).
Σύμφωνα με τους διοργανωτές θέση εκκίνησης σε όλες τις αποστάσεις θα πάρουν περίπου 20.000 δρομείς, από 53 χώρες.

Στον Ημιμαραθώνιο των 21,1 χλμ. (θα ξεκινήσει με τη δύση του ήλιου στις 18:45 από την Πλατεία Αριστοτέλους, στο ύψος της Λεωφόρου Νίκης), στην κατηγορία ανδρών, θα αναμετρηθούν αθλητές όπως ο θριαμβευτής του 2013 Μιχάλης Παρμάκης και ο Κώστας Γκελαούζος.

Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον υπόσχεται ο αντίστοιχος αγώνας των γυναικών, όπου έχουν δηλωθεί μεταξύ άλλων η Παναγιώτα Βλαχάκη, η Βασιλική Καραγεωργάκη, η νικήτρια των 5.000 μ. στη διοργάνωση του 2012 Δήμητρα Ιορδανίδου και η επίσης εκπρόσωπος του διοργανωτή «Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων» Ελευθερία Παπαδοπούλου.
Στις 21.15 θα γίνει το 5άρι μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων της Βούλας Πατουλίδου.
Μοναδική λάμψη υπόσχονται και οι επιφανείς εκπρόσωποι της Ολυμπιακής ομάδας, την οποία οργανώνει το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και περιλαμβάνει την επίσημη συμμετοχή του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα». Οι Ολυμπιονίκες του στίβου Πηγή Δεβετζή, Αναστασία Κελεσίδου και Πόπη Ουζούνη, οι Ολυμπιονίκες της ενόργανης γυμναστικής Ιωάννης Μελισσανίδης και Βασίλης Τσολακίδης, ο Ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, οι Ολυμπιονίκες της τοξοβολίας Φωτεινή Βαβάτση και Ευαγγελία Ψάρρα, η Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Χριστίνα Γιαζιτζίδου, ο Ολυμπιονίκης της ποδηλασίας Κλεάνθης Μπάργκας και η Ολυμπιονίκης του μπάσκετ Πόλυ Σαρέγκου περιλαμβάνονται στην επίλεκτη ομάδα δρομέων, με την οποία θα τρέξουν επίσης η διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης δρ. Κυριακή Ουδατζή, αλλά και η παλιά πρωταθλήτρια του στίβου και πρώην Γενική Γραμματέας Αθλητισμού Κούλα Γιαννακίδου.

Ένας περιορισμένος αριθμός θέσεων για ενήλικους δρομείς έχει απομείνει για τον 4ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης και θα διατεθεί με σειρά προτεραιότητας την Παρασκευή (09/10), σε όσους προσέλθουν έγκαιρα στο Κέντρο Εγγραφών (Registration Center), που θα είναι ανοιχτό στο Περίπτερο 10 της Δ.Ε.Θ. από τις 10:00 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα.

Ο 4ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης διοργανώνεται από τον Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της AIMS και είναι ενταγμένος στο ελληνικό και διεθνές καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, της AIMS και της ΕΑΑ.