Το 3ο ιστορικό ράλι περνά από τα Μετέωρα

Σε μεγάλο Διεθνές ραντεβού εξελίσσεται και πάλι το 3ο ιστορικό Ράλι Ολύμπου, που θα γίνει  στις 11 και 12  Οκτωβρίου 2014  στη Θεσσαλία, με εκκίνηση από τη Λάρισα και τερματισμό στην Ελασσόνα, αφού είναι ένας μοναδικός και σκληρός αγώνας, με διεθνείς προδιαγραφές, που το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» έχει καθιερώσει ως θεσμό για τη Θεσσαλία και την Ελλάδα και πέτυχε το 2013 ρεκόρ συμμετοχών για αγώνες κλασσικών αυτοκινήτων -αντίκα. Το μεγάλο και δύσκολο αυτό γεγονός, που δεν είναι μόνο αθλητικό, αλλά και έντονα πολιτιστικό και προβολής και ανάδειξης της Θεσσαλίας, φέρουν σε πέρας το πολύπειρο και πολυβραβευμένο Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ'» (Ελασσόνα-Πρόεδρος Κ. Σκριάπας ) σε συνδιοργάνωση με τη μεγάλη Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων ΛΕΚΑΜ (Θεσσαλονίκη-Πρόεδρος Γ. Τσάλιος ) και με την υποστήριξη των Λεσχών ΣΚΑΛ (Λάρισα -Πρόεδρος Ν.Γκανάκης) και ΛΕΚΟΒ (Βόλος-Πρόεδρος Τέλης  Δουλόπουλος), υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας  και πολλών Δήμων (Λαρισαίων, Ελασσόνας, Δεσκάτης και Καλαμπάκας).

20

Πρόκειται για ένα γεγονός που ταξιδεύει εικόνες της Θεσσαλίας και της Ελλάδας, όπως είναι ο Όλυμπος, τα Μετέωρα, η Λίμνη Πλαστήρα, το Πήλιο, τα αρχαιολογικά και θρησκευτικά Μνημεία κ.ά. σε όλο τον κόσμο και συγκεντρώνει την προσοχή των φίλων της κλασσικής αυτοκίνησης διεθνώς, αφού οι συμμετοχές ξένων πληρωμάτων είναι δεκάδες σε ένα υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών  γεγονός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Οκτώβριο 2013, στο περίφημο, πλέον, «Ιστορικό Ράλι  Ολύμπου «, που διοργάνωσε  για 2η συνεχή χρονιά, το Δίκτυο ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ, η μεγάλη Παγκόσμια Ομοσπονδία εβδομήντα Συλλόγων Ελασσονιτών, μαζί με την περίφημη ΛΕΚΑΜ, οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκί, αποτελώντας ρεκόρ για Ράλι Κλασσικού αυτοκινήτου (91 συμμετοχές), που έγινε όπως πάντα, με την έγκριση και την εποπτεία  της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, της μοναδικής νόμιμης εκπροσώπου της FIVA στην Ελλάδα, η οποία μάλιστα εκπροσωπήθηκε αυτοπροσώπως από τον Πρόεδρό της, τον κ. Βερναρδάκη Δημ., που συμμετείχε ως αγωνιζόμενος και στον αγώνα.

Τον συντονισμό του μεγάλου αυτού σκληρού αγώνα, σε πανέμορφα τοπία του Ολύμπου, σε μεγάλα υψόμετρα και με ειδικές διαδρομές που έκοβαν την ανάσα των εκατοντάδων πληρωμάτων, από τεχνικής πλευράς τον είχε η έμπειρη Λέσχη Κλασσικού Αυτοκινήτου Μακεδονίας (ΛΕΚΑΜ, με Πρόεδρο τον κ. Τσάλιο Γεώργιο, που έχει στο ενεργητικό της μεγάλες διοργανώσεις, επιτυχίες και δεκάδες Διεθνείς Συμμετοχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  στο 2ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου , όλο το κέντρο της Λάρισας ,και η κεντρική πλατεία της, κατακλύστηκαν από δεκάδες «πανέμορφες …δεσποινίδες»  ετών 50, 60 και 70 + ετών, που ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα, αλλά και τη Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Βουλγαρία (20 συμμετοχές ), Σερβία και Τουρκία, δημιουργώντας στην πόλη μια πανηγυρική ατμόσφαιρα και μεγάλη εντύπωση στους χιλιάδες επισκέπτες, που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά, σπάνια συλλεκτικά κλασσικά αυτοκίνητα-αντίκα.

Μοναδικές Διαδρομές στην πανέμορφη Θεσσαλία και Δ. Μακεδονία

Πρωτοτυπούν φέτος οι διοργανωτές του μεγάλου αγώνα, αφού οι διαδρομές του Ράλι θα καλύψουν τρείς Νομούς (Λάρισας, Τρικάλων και Γρεβενών) και ο σκοπός είναι να αναδειχτούν όλες οι ενδιάμεσες κωμοπόλεις και χωριά, αλλά κυρίως  τα Μετέωρα, ως ο απόλυτος προορισμός θρησκευτικού τουρισμού, στον οποίο θα ξεναγηθούν τα Ελληνικά και ξένα πληρώματα. Όλες οι διαδρομές του Ράλι σχεδιάζονται   από εμπειρότατα στελέχη ,που έχουν τεράστια εμπειρία διεθνών αγώνων κλασσικών αυτοκινήτων, αλλά και του Ράλι «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», του ΣΚΑΛ  (N. Γκανάκης -K. Λουϊζος) και της ΛΕΚΑΜ (Γ. Τσάλιος, Ν. Μπιμπλιτζής) και καθιέρωσαν, ήδη, το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΙ ΟΛΥΜΠΟΥ, ως έναν διεθνή θεσμό και σημείο  συνάντησης ελληνικών και ξένων πληρωμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ειδικές διαδρομές ,θα είναι  ιδιαίτερα απαιτητικές για τους οδηγούς και τα κλασσικά οχήματα και το Ράλι θα περάσει από τη Λάρισα (εκκίνηση), Τύρναβο, Ελασσόνα (Τερματισμός ), Βαλανίδα, Κρανιά, Δεσκάτη Γρεβενών, Καλαμπάκα, Μετέωρα και δεκάδες άλλα χωριά της περιοχής σε μεγάλα υψόμετρα, σε πανέμορφα τοπία και απόκρημνες πλαγιές, κόβοντας την ανάσα των Ελληνικών και ξένων πληρωμάτων οδηγών, που θα ζήσουν  δυνατές συγκινήσεις με αυξημένη αδρεναλίνη, καθιστώντας τη Θεσσαλία ως τον απόλυτο προορισμό για τέτοιου είδους αθλητικά γεγονότα.

Σημειώνεται ότι όλες οι  Λέσχες που συνεργάζονται  για το Ράλι (ΛΕΚΑΜ, ΣΚΑΛ ,ΛΕΚΟΒ), ανήκουν στην παντοδύναμη ΕΟ-ΦΙΛΠΑ (πρόεδρος κ. Βερναρδάκης  Δημ.)  και ο  αγώνας θα πραγματοποιηθεί  στο πλαίσιο της 19ης Μακεδονικής Πλοήγησης της ΛΕΚΑΜ ,ενώ  η βαθμολογία προσμετράται  στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα «ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ» της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, που πάντα  έχει σοβαρούς διεκδικητές .

Ραντεβού, λοιπόν, των φανατικών της κλασσικής αυτοκίνησης από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το Σάββατο 11 Οκτ 2014 στη Λάρισα για τη μεγάλη εκκίνηση.

Πληροφορίες στα SITES: www.lekam.gr, www.diktioelassonas.gr