Δύσκολος δρόμος για την Εθνική μπάσκετ
Μετά την ήττα από την Ουκρανία στη Ρίγα με 82-76, η Εθνική ομάδα μπάσκετ της Ελλάδας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς οι πιθανότητες για να βρεθεί στα τελικά του Μουντομπάσκετ 2027 είναι ελάχιστες. Η Γαλανόλευκη υπήρξε κατώτερη των προσδοκιών, γνωρίζοντας τη τρίτη συνεχόμενη ήττα στα προκριματικά που την έφερε στο 3-4.
Κατάσταση της βαθμολογίας
Με την αποψινή ήττα, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη κατρακύλησε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, την ώρα που οι Ουκρανοί βρίσκονται στη δεύτερη θέση με 5-2. Επιπλέον, η Πορτογαλία πρόσφερε μια εντυπωσιακή έκπληξη, νικώντας την Ισπανία με 95-89 στη Σαραγόσα, και βελτιώνοντας το ρεκόρ τους στο 4-3, προσθέτοντας έτσι αυξημένο άγχος στον όμιλο.
Μάχη για την επιβίωση
Η Εθνική έχει σήμερα (1/9, 19:00) τον κρίσιμο αγώνα απέναντι στην Ισπανία στο «T-Center» και χρειάζεται μόνο νίκη για να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της. Η κατάσταση στον όμιλο είναι περίπλοκη, με τρεις ομάδες να έχουν φτάσει τις τέσσερις νίκες (Γεωργία, Μαυροβούνιο και Πορτογαλία) και δύο ακόμα (Ισπανία, Ουκρανία) με πέντε νίκες.
Απαραίτητο το 5Χ5
Για να έχει η Εθνική ελπίδες προκρισης, απαιτείται να κερδίσει όλους τους επόμενους αγώνες. Σε περίπτωση που υποστεί έστω μια ήττα, πρέπει υποχρεωτικά να κερδίσει και τους υπόλοιπους τέσσερις αγώνες, ενώ παράλληλα θα απαιτούνται και συνδυασμοί αποτελεσμάτων από τους άλλους αγώνες του ομίλου.
Η διαδικασία προκριματικών
Θυμίζουμε ότι οι τρεις πρώτες ομάδες του ομίλου προκρίνονται στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Βαθμολογία και αποτελέσματα
Βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής:
Αποτελέσματα της αγωνιστικής:
- Γεωργία-Μαυροβούνιο 101-74
- Ουκρανία-Ελλάδα 82-76
- Ισπανία-Πορτογαλία 89-95
Πρόγραμμα επόμενης αγωνιστικής (01/09):
- 19:00 Ελλάδα-Ισπανία
- 21:00 Πορτογαλία-Γεωργία
- 21:30 Μαυροβούνιο-Ουκρανία
Αποτελέσματα και πρόγραμμα της Εθνικής:
- 1η αγωνιστική: Ουκρανία – Ελλάδα 82-76
- 2η αγωνιστική: Ελλάδα – Ισπανία (31/8, 19:00)
- 3η αγωνιστική: Ελλάδα – Γεωργία (26/11)
- 4η αγωνιστική: Ισπανία – Ελλάδα (29/11)
- 5η αγωνιστική: Ελλάδα – Ουκρανία (26/2)
- 6η αγωνιστική: Γεωργία – Ελλάδα (1/3)
