Ένταση και καταγγελίες στη συνέντευξη τύπου Ιρλανδίας – Ισραήλ

Επεισοδιακή αποδείχθηκε η συνέντευξη τύπου για την επικείμενη αναμέτρηση της Ιρλανδίας με το Ισραήλ, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 4 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της League B του Nations League. Οι εντάσεις προκλήθηκαν μετά από σοβαρές καταγγελίες για ρατσιστική επίθεση.

Η αφορμή της αντιπαράθεσης

Η κατάσταση εντάθηκε όταν Ισραηλινός δημοσιογράφος ρώτησε τον προπονητή Χέιμιρ Χάλγκριμσον, σημειώνοντας ότι Ιρλανδοί ποδοσφαιριστές χαρακτήρισαν “μαϊμούδες” τους παίκτες της εθνικής ομάδας του Ισραήλ. Ο ισχυρισμός αυτός, που ανήκει σε μια σειρά συγκρούσεων που φέρουν πίσω τις σχέσεις των δύο ομάδων, προκάλεσε αμέσως αντιδράσεις.

Αντίδραση από την ιρλανδική ομοσπονδία

Ο αρμόδιος για τον Τύπο της ιρλανδικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Κίραν Κρόουλι, αντέτεινε και χαρακτήρισε τον ισχυρισμό “εντελώς αναληθή”. Η ένταση κορυφώθηκε όταν έγινε προσπάθεια απομάκρυνσης του μικροφώνου από τον δημοσιογράφο, ο οποίος αντέδρασε λέγοντας: “Μην με αγγίζετε”.

Κλίμα έντασης πριν την αναμέτρηση

Αυτή η σημαντική ένταση προσθέτει πίεση ενόψει της αναμέτρησης της Κυριακής. Οι προηγούμενες αψιμαχίες ήταν εμφανείς, καθώς Ιρλανδοί ποδοσφαιριστές είχαν εμφανιστεί με σκυμμένα κεφάλια κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου του Ισραήλ στην πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων.

Μετά τα πρόσφατα γεγονότα, οι δύο ομάδες προετοιμάζονται για μια ακόμη φορτισμένη αναμέτρηση, αυτή τη φορά στη Σερβία, σε ένα κλίμα που προμηνύει εντάσεις και αντιπαραθέσεις.

Δείτε το περιστατικό