Άγνωστο αν θα ισχύσει το τηλεοπτικό στην φουτμπολ λιγκ με αλλαγή κυβέρνησης

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΕΡΤ είχε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος, με αντικείμενο το τηλεοπτικό καλεντάρι της επόμενης σεζόν.

Με τα ισχύονται δεδομένα, έχει τεθεί σε ισχύ το συμβόλαιο ύψους 1,8 εκατ. ευρώ ανάμεσα στη Δημόσια Τηλεόραση και την Ένωση Β’ Εθνικής για το νέο πρωτάθλημα της Football League.

Έτσι, ο κ. Λεουτσάκος έκανε μια πρώτη συζήτηση με εκπροσώπους της ΕΡΤ σχετικά με το πόσα παιχνίδια της κατηγορίας θα ήθελε να προβάλει την εβδομάδα ο ραδιορτηλεοπτικός φορέας, ποιές ημέρες κλπ.

Από εκεί και πέρα, άπαντες στην Ένωση περιμένουν τις εθνικές εκλογές και τη στάση που θα κρατήσει η πιθανή νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στις προβλεπόμενες διατάξεις και συμφωνίες της αναδιάρθρωσης…

ΠΗΓΗ Mikriliga.com

Η ΕΡΤ έχει εγκρίνει κανονικά το κονδύλι για τη μετάδοση των αγώνων της Super League 1 και της Super League 2 για τη νέα σεζόν, όμως προς το παρόν τίποτα δεν είναι ακόμη δεδομένο για τις ομάδες της Football League, έστω κι αν ο Γιώργος Βασιλειάδης είχε δεσμευτεί ότι θα υπάρχουν πόροι από τηλεοπτικό συμβόλαιο προκειμένου οι ομάδες της νέας Football League να είναι βιώσιμες.

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Αθλητισμού φέρεται να έχει δεσμευτεί για ένα συμβόλαιο ύψους 1,8 εκατ. το οποίο θα μοιραστεί στις ομάδες της λίγκας, ωστόσο οι εκλογές επιβραδύνουν τις εξελίξεις και προς το παρόν όλα είναι στον αέρα αναφορικά με το αν η ΕΡΤ θα καλύψει τελικά το πρωτάθλημα της Football League.

ΠΗΓΗ soccerplus.gr