Αγώνας φιλίας Ακαδημία ΑΟΤ-Ομάδα προσφύγων για το FutbolNet

Σε γήπεδο ποδοσφαίρου μετατράπηκε ο δρόμος μπροστά στην κεντρική πλατεία Τρικάλων το πρωϊ της Κυριακής 23 Ιουνίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ  ΕΔΩ 

Αγωνίστηκαν μια μικτή ομάδα από την Ακαδημία του Α Ο Τρίκαλα και ομάδα προσφύγων -αποφοίτων του προγράμματος της Μπαρτσελόνα FutbolNet. Διαιτητής του παιχνιδιού, ο παλαίμαχος Έλληνας άσος και της Εθνικής, Γιάννης Καλιτζάκης.
Τα παιδιά των ομάδων το ευχαριστήθηκαν , το χάρηκαν και έπαιξαν ποδόσφαιρο σε έναν αγώνα όπου σημασία δεν είχε η νίκη αλλά η φιλία και η συναδέλφωση των λαών με κεντρικό σύνθημα ότι το ποδόσφαιρο ενώνει.

Την διοργάνωση παρακολούθησαν και πολλοί Τρικαλινοί . Με αυτό το παιχνίδι για τα παιδιά ολοκληρώθηκε και το πρόγραμμα των τελευταίων 5 μηνών όπου η e-trikala ΑΕ, με πρωτοβουλία του Δανικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (DRC Greece) και της FC Barcelona Foundation (FCB) και σε συνεργασία με τα ΤΕΦΑΑ (Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) βοήθησε τα παιδιά του προσφυγικού πληθυσμού της πόλης (που είναι επωφελούμενοι του προγράμματος ESTIA για τη στέγαση και την ένταξη των προσφύγων και αιτούντων άσυλο) να επικοινωνήσουν και να γνωρίσουν τα παιδιά της πόλης των Τρικάλων μέσα από το παιχνίδι και τον αθλητισμό.

Το πρόγραμμα FutbolNet πραγματοποιείται από την DRC Greeceκαι την FCB, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, με χρηματοδότηση του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της ΕΕ και με την υποστήριξη της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ (DG Home).

Eίναι η ενίσχυση της κοινωνικής και εκπαιδευτικής ανάπτυξης των παιδιών που συμμετέχουν καθώς και η και η ενίσχυση της αλληλεπίδρασης μεταξύ προσφύγων και της Τρικαλινής κοινωνίας.

Η τρίτη δράση του έργου , ήταν να κλείσει τον πιο κεντρικό δρόμο της πόλης για μία μέρα, και να μετατραπεί σε γήπεδο ποδοσφαίρου όπου η ομάδα αποφοίτων του FutbolNet και ομάδα παιδιών της Ακαδημίας του ΑΟΤ να παίξουν ένα φιλικό αγώνα.