Αϊβάζογλου: Τι αναδιάρθρωση είναι αυτή; -Αν είναι έτσι να υποβιβάσουμε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και να ανεβάσουμε τις ομάδες Γ’ Εθνικής

Σε ραδιοφωνική λέσχη 97,6 και ράδιο Ζυγό FM 100 μίλησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Α Ο Τρίκαλα, Ηλίας Αϊβάζογλου , εκφράζοντας για άλλη μια φορά την αντίρρησή του για την πρόταση αναδιάρθρωσης που κάνουν ομάδες της φουτμπολ λιγκ και Γ Εθνικής, ενώ είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση τέτοιο πράγμα να περάσει. Αναλυτικά:

Οι δηλώσεις στην Ραδιοφωνική Λέσχη

Ο  μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ είπε ότι η αναδιάρθρωση που έχει πέσει στο τραπέζι είναι παρανοϊκή. Ενώ με χιούμορ είπε, ότι «ας υποβιβάσουμε στην μικρότερη κατηγορία Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και ανέβουν όλες τις κατηγορίες μαζί οι ομάδες της Γ’ Εθνικής!». Πάντως ο κ. Αϊβάζογλου για το θέμα της αναδιάρθρωσης μίλησε όπως κάθε σοβαρός παράγοντας που γνωρίζει την οικονομική και όχι μόνο πραγματικότητα του ποδοσφαίρου. «Εμείς σαν Α Ο Τρίκαλα δεν έχουμε λόγο να θέλουμε την αναδιάρθρωση, αφού κερδίσαμε την κατηγορία μέσα στα γήπεδα. Αλλά δεν κοιτάζουμε μόνο τον εαυτό μας.

Αν αποφασιστεί να γίνει αναδιάρθρωση να συμφωνήσουμε και εμείς, αλλά να υπάρχει λογική. Μια μικρή αύξηση ομάδων σε όλες τις κατηγορίες την καταβαίνουμε, με τις συνθήκες που επικρατούν κα την στηρίζουμε, αλλά δεν είναι δυνατόν να θέλει μια ομάδα Γ’ Εθνικής να βρεθεί ξαφνικά αντίπαλος με τον… Λεβαδειακό, Χανιά, Παναχαϊκή Απόλλων Σμύρνης και τις άλλες ομάδες. Πως μπορεί να γίνει αυτό;»

Στην ερώτηση γιατί υπάρχει αυτή η πρόταση από τις 12 ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ – διαφωνεί ο ΑΟΤ και ο Ιωνικός – η απάντηση του προέδρου ήταν μάλλον διαφωτιστική. «Δεν υπάρχει απάντηση για το σύνολο. Υπάρχει για κάθε ομάδα χωριστά.

Άλλη θέλει να μην υποβιβαστεί, άλλη να ανέβει κατηγορία και άλλοι σύλλογοι θέλουν να ανέβουν… δυο κατηγορίες σε μια χρονιά!». Ενώ αναφέρθηκε και στο οικονομικό σκέλος. «Άλλωστε αυτή τη στιγμή και με τα νέα δεδομένα με τον κορονοϊό θα πρέπει να ανοίξουμε μια σοβαρή συζήτηση για το πώς θα βρεθούν χρήματα από την τηλεόραση και από άλλους χορηγούς».

Τέλος, ο κ. Αϊβάζογλου αναφέρθηκε και στο θέμα που έχει να κάνει με την επιστροφή στην δράση. Τόνισε ότι περιμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις της Πολιτείας και δεν μπορεί κανένας να πράξει από μόνος του.

Οι δηλώσεις στο ράδιο Ζυγός

Με την γενικότερη πρόταση της αναδιάρθρωσης είναι σαν να ακυρώνεται το πρωτάθλημα:
«Είναι σαν να μην έγινε ποτέ το πρωτάθλημα. Είναι παρανοϊκό να εξισώνετε ο τρίτος της Super League 2 με τον πρώτο της Γ’ Εθνικής. Τελικά ποιο αθλητικό κριτήριο είναι αυτό που βάζει αυτές τις δύο ομάδες στην ίδια κατηγορία; Ή μόνο τα “χαρτιά” φτιάχνουν τις κατηγορίες», είπε αρχικά και συνέχισε:
«Για να υπάρξει πρόταση για αναδιάρθρωση θα πρέπει να συμφωνούν τα ¾ του σώματος. Το σώμα αποτελείται από τις 12 ομάδες της Super League 2 και τρεις της Football League. Στην Super League 2 δεν συζητάν καν να παίζουν με τις ομάδες της Γ’ εθνικής. Άρα θεωρώ ότι και σε ψηφοφορία να κατέβει. Και εγώ να εκφράσω την επιθυμία της Football League και την βούληση. Δεν υπάρχει περίπτωση να υπερψηφίσουν το σχέδιο αυτό. Είναι καταδικασμένο πριν ακόμα ψηφιστεί. Όμως θα το ακολουθήσουμε. Σε τι μπελάδες βάζει τις ομάδες που είναι κάτω από την ζώνη αλλά και αυτές που έχουν ελπίδες για την 2η θέση (για την πρόταση του Ολυμπιακού Βόλου) θα το καταλάβουν στο μέλλον.. το αφήνω να “ψηθεί” μόνο του».

Για το τι θέλουν-επιθυμούν τα Τρίκαλα:
«Μια Super League 2 με 14 ομάδες. Όπως και πέρσι το καλοκαίρι. Αν όμως υπάρχει μια πλειοψηφία που να λέει 16 ομάδες στην κατηγορία, θα το υποστηρίξουμε και αυτό. Είναι μια λίγκα που μπορεί κάποιος χορηγός-σπόνσορας να επενδύσει και να προσφέρει χρήματα που θα πιάσουν τόπου. Όσες περισσότερες ομάδες, τόσο θα διασπαστούν περισσότερο τα χρήματα των τηλεοπτικών. Για αυτό και καμία ομάδα της Super League 2 δεν συζητά για συνένωση των δύο κατηγοριών. Όταν έχει δυο ομίλους, είναι σαν είναι τοπικό πρωτάθλημα».

Για την πρόταση με τις στοιχηματικές εταιρίες:
«Ποιος είναι κερδοφόρος στο χώρο του ποδοσφαίρου; Σίγουρα όχι η τηλεόραση. Όμως από αυτό το προϊόν ζουν οι στοιχηματικές. Να ενισχύσουν χορηγικά τις ομάδες. Θα έρθει με μια πρόταση νόμου, που κάθε χρόνο θα χορηγείς στις ΠΑΕ ομάδες της Super League 2 αλλά και τις ΠΑΕ της Football League»

Για τον ΑΟΤ και αν θα συνεχίσει:
«Συνεχίζουμε στον ΑΟΤ. Κακά τα ψέματα για να βάλουμε στόχους θα πρέπει να δούμε τους αντιπάλους μας, είναι το πιο σημαντικό. Οι στόχοι θα μπουν όταν ξεκαθαρίσουν τα πράγματα».

Για τον προπονητή της ομάδας, Περικλή Αμανατίδη:
«Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανανεώσεις αφού δεν τελείωσε το Πρωτάθλημα. Εμείς θέλουμε να παίξουμε με τον ίδιο προπονητή και να πάμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα στο χορτάρι. Αν παίξει η Super League, γιατί να μην παίξει και η Football League. Είναι βέβαια πάνω στις σκέψεις μας για να συνεχίσει. Επιτυχημένος»

Για τα δύο χρόνια που είναι στα Τρίκαλα και τι σκέφτεται να αλλάξει;
«Πως θα φέρουμε τις τοπικές αρχές κοντά. Να βοηθήσουν με τις εγκαταστάσεις και τα προπονητικά κέντρα. Μόνο αυτό θέλω να αλλάξει. Λείπει ένα προπονητικό κέντρο. Έχουμε από τα πιο όμορφα Στάδια. Αποτρέπει αρκετούς παίκτες να συζητάνε μαζί μας»

Οι παίκτες του ΑΟΤ είναι ικανοποιημένοι με την παρουσία τους στα Τρίκαλα:
«Ευχαριστούμε τους παίκτες για την προτίμησή τους. Από εκεί και πέρα σαφέστατα είναι να μείνει ή να φύγει η ποδοσφαιρική του αξία και η επικοινωνιακή του τακτική απέναντι στην ομάδα. Έργο του κ. Σαλομαδά, απέδειξε ότι το κάνει με επάρκεια και δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε»

Για τα συμβόλαια τη νέας σεζόν:
«Νομίζω πως δεν θα είναι υψηλά. Αλλά οι ομάδες πρέπει να λειτουργήσουν. Θα παίξει ρόλο παράγοντας πόσες θα είναι οι επαγγελματικές ομάδες».

Για τον κόσμο:
«Ξέρετε τι δύναμη δίνει η παρουσία του κόσμου στην διοίκηση, στους παίκτες. Οικονομική, ηθική, ψυχολογική όλο το πακέτο μαζί».