Ανανεώνεται με δικές της παίκτριες από την Ακαδημία η γυναικεία των Τρικάλων

Κοινοποίηση στο Facebook
Κάντε Tweet στο Twitter

Ένα άρθρο -οδηγός για το πως χτίζονται ομάδες σε τοπικό επίπεδο , χωρίς πολλά έξοδα, με ελάχιστα έσοδα, χωρίς παχιές κουβέντες , αλλά στήριξη στο ντόπιο αθλητικό έμψυχο δυναμικό , με υπομονή , μεράκι, διάθεση, ανιδιοτέλεια και στόχο ανάπτυξης , που ανέβασε η γυναικεία ομάδα του Α Ο Τρίκαλα στην σελίδα της.

» To 2015 ξεκίνησε ένα φιλόδοξο σχέδιο πενταετίας,με στόχο να μπορέσει η γυναικεία ομάδα των Τρικάλων,  να στηρίζεται κυρίως σε παίκτριες που θα βγαίνουν από τις υποδομές του συλλόγου. Μια φουρνιά από 9χρονα, 10χρονα και 11χρονα κορίτσια εντάχθηκαν   , αποτελώντας τον αρχικό πυρήνα, ενώ στην πορεία ενσωματωνόταν συνεχώς όλα τα ταλέντα του νομού μας , τα οποία αγωνιζόταν έως τότε σε ακαδημίες αγοριών.

Το 2017 η επιμονή και το όραμα του Γιώργου Λουλέ οδήγησαν στην δημιουργία της δεύτερης ομάδας  των Νέων Τρικάλων, με σκοπό να αποκτήσουν εμπειρίες οι μικρές , αγωνιζόμενες σε πραγματικές συνθήκες πρωταθλήματος.

Οι έως τώρα επιτυχίες τους είναι γνωστές. Άνοδος από τη Γ’ στη Β’ Εθνική πρόπερσι και κατάκτηση της 5ης θέσης φέτος στην δεύτερη κατηγορία (1 βαθμό πίσω από τις θέσεις που οδήγησαν τελικά στην άνοδο στην Α’ Εθνική). Στο δε κύπελλο Ελλάδας κορασίδων, φιναλίστ πρόπερσι και κυπελλούχες πέρυσι. (Η φετινή διοργάνωση διεκόπη).


Πέντε χρόνια μετά,έχουμε τη χαρά να βλέπουμε την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος,αφού ήρθε η ώρα της ποδοσφαιρικής ενηλικίωσης για έναν σημαντικό αριθμό από τα κορίτσια αυτά.

Από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο θα αποτελέσουν τη νέα γενιά του ανανεωμένου Α Ο Τρίκαλα 2011 στο πρωτάθλημα της Α Εθνικής, μαζί με τις περισσότερες από τις μεγαλύτερες και πιο έμπειρες αθλήτριες  ,ενώ στο πλαίσιο της ανανέωσης θα υπάρξουν και αποχωρήσεις παικτριών με πολλά χρόνια παρουσίας στην ομάδα.
Παράλληλα οι Νέες θα συνεχίσουν να αποτελούν το φυτώριο του συλλόγου, με κορίτσια που ήδη αγωνίζονται στην ομάδα αλλά και με προσθήκες κυρίως νεαρότερων σε ηλικία αθλητριών.
Ο προπονητής Γιώργος Λουλές με τους συνεργάτες του ήδη προετοιμάζουν τις δυο ομάδες  για τη νέα χρονιά, στα πρωταθλήματα της Α και Β Εθνικής αντίστοιχα, με καθημερινές προπονήσεις που θα συνεχιστούν μέχρι τα μέσα Ιουλίου. «

i-sd