Από την τρίτη φάση στο κύπελλο ο ΑΟΤ-Δικαίωμα συμμετοχής και ο Α Σ Μετέωρα

Οριστική είναι απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ αναφορικά με τον τρόπο διεξαγωγής του Κυπέλλου της επόμενης σεζόν.

Στην απόφαση αναφέρεται ότι η έδρα του τελικού θα είναι αποκλειστικά επιλογή της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, αφότου γίνει γνωστό το ζευγάρι των δύο φιναλίστ. Μάλιστα η ΕΠΟ θα έχει το δικαίωμα να ορίσει αν θέλει τον τελικό ακόμη και στο εξωτερικό.

Από εκεί και πέρα την ερχόμενη σεζόν θα συμμετέχουν στους δύο πρώτους γύρους 47 ομάδες ως κυπελλούχοι των Ενώσεων.

Αμφίβολη εδώ η συμμετοχή του κυπελλούχου ΕΠΣ Τρικάλων Α Σ Μετέωρα αν δεν προκύψει διοίκηση , αν θα δηλώσει συμμετοχή τόσο στο κύπελλο Ελλάδας όσο και στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής.

Α ΦΑΣΗ -ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΙ ΕΠΣ

Δημιουργία 6 ζωνών με γεωγραφικά κριτήρια. Οι 47 Κυπελλούχοι των ΕΠΣ μετά από κλήρωση συγκροτούν 23 ζευγάρια από τα οποία προκύπτουν 23 νικήτριες ομάδες. Γηπεδούχος είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Οι αγώνες είναι μονοί. Η 47η ομάδα που παρέμεινε στην κληρωτίδα προκρίνεται στην επόμενη ΦΑΣΗ άνευ αγώνα. Από την 1η Φάση προκρίνονται 23 νικήτριες ομάδες και μια (1) άνευ αγώνα. Σύνολο ομάδων 24 και σύνολο αγώνων 23.

Γ ΦΑΣΗ ΜΕ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΟΥΤΜΠΟΛ ΛΙΓΚ

Οι 14 ομάδες της Football League (ανάμεσά τους και ο ΑΟΤ) θα μπουν στη διοργάνωση από την τρίτη φάση και οι ομάδες της Super League 2 από την τέταρτη.

Συμμετέχουν οι 12 νικήτριες ομάδες της 2ης ΦΑΣΗΣ και οι 14 ομάδες της φουτμπολ λιγκ.  Σύνολο 26 ομάδες. Σχηματίζονται 2 γκρουπ δυναμικότητας. Το πρώτο (1ο) γκρουπ δυναμικότητας αποτελείται από τις ομάδες (14) της FL ,και το δεύτερο (2ο) γκρουπ δυναμικότητας αποτελείται από τις 12 ομάδες που προκρίθηκαν από την 2η ΦΑΣΗ. Μετά από κλήρωση δημιουργούνται 13 ζευγάρια από τα οποία προκύπτουν 13 νικήτριες ομάδες. Οι αγώνες είναι μονοί και διεξάγονται στις έδρες των αδυνάτων (2ο γκρουπ).

Οι δυο (2) ομάδες της FL που θα παραμείνουν στην κληρωτίδα, αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της κλήρωσης θα αγωνισθούν μεταξύ τους με γηπεδούχο ομάδα την ομάδα που κληρώθηκε πρώτη. Σύνολο αγώνων 13.

Οι εννέα ομάδες της Super League 1, δηλαδή αυτές που δεν θα παίξουν στην Ευρώπη, θα λάβουν μέρος από την πέμπτη φάση και οι «Ευρωπαίοι» από την έκτη που θα είναι η φάση των «16».

Μέχρι εδώ όλοι οι αγώνες θα είναι μονοί. Μέχρι την τέταρτη φάση οι αγώνες θα γίνονται στην έδρα της πιο αδύναμης, βάσει κατηγορίας, ομάδας και από την πέμπτη και έκτη φάση στην έδρα της ομάδας που κληρώνεται πρώτη.

Στη προημιτελική και στην ημιτελική φάση οι αγώνες θα είναι διπλοί.

Πηγή sdna.gr