Αποδέχθηκαν την πρόταση για τα τηλεοπτικά με διαφοροποίηση στην μοιρασιά

Ολοκληρώθηκε το διοικητικό συμβούλιο της Super League 2. 

Έγινε αποδεκτή η πρόταση της ΕΡΤ ως προς το οικονομικό της σκέλος με διαφοροποίηση στον διαμοιρασμό του μπόνους.

Oι πληροφορίες λένε ότι αντί για τις 8 πρώτες ομάδες που προβλεπόταν, το μπόνους του 1,2 εκατ. ευρώ, θα μοιραστεί στις 11 πρώτες ομάδες της βαθμολογίας των δύο ομίλων.

Όπως αναφέρει το athlitiko.gr, ουσιαστικά αυτό που αποφασίστηκε, είναι οι ΠΑΕ (και των δύο ομίλων) να λάβουν το ποσό των 3,1 εκατ. ευρώ και επίσης να περιμένουν άλλο 1,2 εκατ. ευρώ σαν μπόνους βάσει της βαθμολογικής θέσης που θα καταλάβουν. Επί της ουσίας δηλαδή, θα αποδοθούν από 600.000 ευρώ σε κάθε όμιλο προς τις ομάδες που θα καταλάβουν από την 1η μέχρι και την 11η θέση. Εδώ προκύπτει κιόλας μια αλλαγή, αφού “πέρασε” των ΠΑΕ της Super League 2, διότι η αρχική πρόταση από την ΕΡΤ ήταν αυτά τα χρήματα να διαμοιράζονταν στους πρώτους 8 ανά όμιλο. Τώρα θα είναι στους 11.

ΠΑΕ και διοργανώτρια ουσιαστικά δεν μπορούσαν ν’ αποφασίσουν διαφορετικά και παρότι διεκδικούσαν περισσότερα χρήματα, το αίτημα τους έγινε σαφές όλο αυτό το διάστημα πως δε μπορούσε να γίνει αποδεκτό, αφού, πρακτικά, η ΕΡΤ δεν ανέβαινε ούτε ευρώ.

Τώρα, σε ό,τι αφορά το πλάνο της συνεργασίας αυτό που επιθυμεί η ΕΡΤ είναι να μεταδίδει έξι παιχνίδια κάθε αγωνιστική, ενδεχομένως δηλαδή τρία για κάθε όμιλο, ενώ για τα υπόλοιπα φαίνεται να έχει στη διάθεση της η Super League 2 πρόταση από ιντερνετικό δίκτυο προκειμένου να μεταδίδονται όλα τα υπόλοιπα ματς, κάτι που θα γίνεται μέσω της πλατφόρμας (σε σόσιαλ μίντια αλλά και YouTube) του πρωταθλήματος.

Κατά συνέπεια, όσα παιχνίδια δεν θα επιλέγονται από την ΕΡΤ ώστε να μεταδίδονται κάθε αγωνιστική, οι ομάδες θα μπορούν να προσβλέπουν σε κάποια επιπλέον έσοδα είτε επιλέγοντας εκείνες το (τοπικής εμβέλειας) κανάλι ή το ιντερνετικό δίκτυο που θα το κάνει, είτε αυτό θα γίνεται μέσω της πρότασης που έχει στη διάθεση της η Super League 2 και για την οποία δεν προκύπτουν κάποιες περισσότερες λεπτομέρειες, για τον ποιον ακριβώς ιντερνετικό φορέα πρόκειται δηλαδή, αυτήν τη στιγμή.