Αποφάσισαν να προχωρήσει η Αναδιάρθρωση

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, δεν έκανε πίσω αναφορικά με την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων από την επόμενη αγωνιστική περίοδο και θα προχωρήσει κανονικά, αφού επήλθε οριστική συμφωνία με την ΕΠΟ, τη Super League και τη Football League, που ζητούσαν αρχικά να πάει πίσω για έναν χρόνο και να ισχύσει από την αγωνιστική περίοδο 2020-21.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι το επόμενο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας θα διεξαχθεί με 14 ομάδες, όπερ σημαίνει ότι θα πέσουν τρεις ομάδες και ο 13ος θα παίξει μπαράζ με τον δεύτερο της Football League. Ξέρουμε ήδη ότι ο Βόλος έχει ανέβει, αφού εξασφάλισε την πρώτη θέση στη Football League.

(Το θέμα είναι πλέον όσο αφορά τον Α Ο Τρίκαλα και την τύχη του, με πόσες ομάδες θα είναι η Σούπερ Λιγκ 2 και αν θα πέσουν τέσσερις ομάδες από την φουτμπολ λιγκ και όχι παραπάνω. Υπάρχει η συζήτηση ότι μπορεί να έχει τελικά 14 αντί 12 όπως προβλέπει το αρχικό σχέδιο και εκεί είναι που ενδιαφέρει τα Τρίκαλα καθώς με 14 ομάδες θα πέσουν 4 τελικά από την φουτμπολ λιγκ οπότε εκεί τα Τρίκαλα το παλεύουν το θέμα της επιβίωσης τους. Θα δούμε τι θα αποφασιστεί για τον αριθμό των ομάδων και εξελίξεις λογικά θα τρέξουν στην αυριανή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. )

( Το αρχικό σχέδιο λέει ότι η Super League την επόμενη περίοδο θα έχει 14 ομάδες.  H Super League 2 θα έχει 12 ομάδες και η Football League 14. Ενώ η Γ Εθνική θα είναι 4η κατηγορία πλέον. Σε αυτή την περίπτωση το τρένο για την ομάδα των Τρικάλων χάνεται και θα πρέπει να μην είναι στην τελευταία τετράδα γιατί θα πέσει δύο κατηγορίες.)

Ο Γιώργος Βασιλειάδης τούς είπε πως οι επτά ομάδες που έχουν συμβόλαιο με την ΕΡΤ, θα έμεναν τηλεοπτικά «άστεγες» στο τέλος της σεζόν, αν δεν ίσχυε η αναδιάρθρωση όπως προβλέπεται στην προκήρυξη. Άλλωστε, ήταν απαραίτητη προϋπόθεση να δίνονταν εγγυήσεις ότι δεν θα έχαναν το συμβόλαιό τους οι επτά ΠΑΕ με το κρατικό κανάλι και ο υφυπουργός ήταν ξεκάθαρος σε αυτό.

Εξερχόμενος της συνάντησης μαζί με τους κ.κ. Γραμμένο, Δάρα και Λεουτσάκο, ανέφερε πως προχωράει κανονικά η αναδιάρθρωση, όπως είχε συμφωνηθεί από το περασμένο καλοκαίρι, έστω και αν πριν μερικές ημέρες η επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου της ΕΠΟ είχε εισηγηθεί αναδιάρθρωση… ένα χρόνο μετά.

Πλέον, στην αυριανή (9/4) συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ θα οριστικοποιηθεί ότι οι αλλαγές στα πρωταθλήματα θα ισχύουν από την επόμενη σεζόν, όπου θα έχουμε και την δημιουργία της Super League 2.

«Είναι σαφές ότι τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρούνται. Δεν πίστευα ότι υπήρχε ζήτημα εξ’ αρχής, επιβεβαιώθηκε αυτό σήμερα, προχωράμε την αναδιάρθρωση όπως έχει συμφωνηθεί, συζητάμε λεπτομέρειες νομοτεχνικές της τροπολογίας και εφόσον περάσει αύριο από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στο νομοθετικό κομμάτι.

Οι αποφάσεις έχουν παρθεί από πέρσι το καλοκαίρι, οι συμφωνίες για να τηρηθούν πρέπει να κάνουμε όλοι αυτά που συμφωνήσαμε, δεν υπάρχει αμφισβήτηση σε αυτό άρα προχωράμε κανονικά. Εχω την αίσθηση πως η τροπολογία μπορεί να προχωρήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα», τόνισε ο Γιώργος Βασιλειάδης μετά το φινάλε της συνάντησης στο γραφείο του.

Δάρας: «Ζητήσαμε παράταση για έναν χρόνο, αλλά…»

Από την μεριά του ο εκπρόσωπος της Super League, Χρήστος Δάρας τόνισε «Είχαμε ζητήσει παράταση για έναν χρόνο, αλλά επειδή έχει υπάρξει αυτή η συμφωνία πάμε σε αυτά που έχουμε πει. Αυτό που είχαμε ζητήσει εμείς ήταν εάν μπορεί η ΕΡΤ να καλύψει τις ομάδες με 16 στην Super League. Η ΕΡΤ είναι κάθετη όμως».

Γραμμένος: “Ο υπουργός μας απάντησε ότι δεν μπορεί να εηγγυηθεί τα συμβόλαια της ΕΡΤ”

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος τόνισε από την μεριά του πως «είχε γίνει μια πρόταση εισήγηση να περάσει η αναδιάρθρωση αλλά με παράταση μίας αγωνιστικής περιόδου και μας απάντησε ο Υπουργός ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί τα συμβόλαια της ΕΡΤ. Θα υπάρξει συζήτηση και για την Super League 2. Είναι μια νέα επιχορήγηση τα χρήματα από την ΕΡΤ αλλά το ελληνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να αποδείξει πως το δικαιούται όλο αυτό αναβαθμίζοντας το προΐον του».

ΠΗΓΗ Sport24.gr