Ασημένιος Ολυμπιονίκης ο Σπύρος Γιαννιώτης/ Βίντεο

Σε μια συγκλονιστική κούρσα, που κρίθηκε στο photo finish, ο Σπύρος Γιαννιώτης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 10 χλμ. ανοιχτής θάλασσας, έχοντας τον ίδιο χρόνο με τον πρώτο.

Στην τελευταία κούρσα της καριέρας του ο κορυφαίος Έλληνας κολυμβητής βρέθηκε μέχρι και στην 21η θέση στα μέσα της διαδρομής.

Η φοβερή αντεπίθεσή του, όμως, τον ανέβασε στην εξάδα των διεκδικητών του μεταλλίου και… άρχισε το θρίλερ, σε έναν από τους πιο συγκλονιστικούς αγώνες των τελευταίων ετών.

gian11

Με φοβερές «μάχες» ο Σπύρος Γιαννιώτης ξεχώρισε στα τελευταία μέτρα και φάνηκε να τερματίζει στην πρώτη θέση, όμως με τον ίδιο ακριβώς χρόνο (1:52.59.8) τερμάτισε και ο Ολλανδός πρωταθλητής Ευρώπης, Φέρι Βίρτμαν.

Το photo finish του αγώνα… παίδεψε τους διοργανωτές, που για περισσότερα από 15 λεπτά δεν είχαν καταλήξει ποιος είναι ο χρυσός Ολυμπιονίκης.

Τελικά, τα επίσημα αποτελέσματα έφεραν τον Ολλανδό στην πρώτη θέση και τον Έλληνα πρωταθλητή στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Αρνήθηκε την ένσταση

Μόνο περηφάνια για τον Σπύρο Γιαννιώτη. Και όχι μόνο για την τεράστια προσπάθειά του στα 10χλμ. ανοικτής θάλασσας και το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε, αλλά γιατί έκανε κάτι πραγματικά σπουδαίο, αποδεικνύοντας το αθλητικό μεγαλείο του και πόσο μάγκας είναι!

Ο 36χρονος, λοιπόν, όταν έμαθε πως η ελληνική πλευρά έχει σκοπό να καταθέσει ένσταση για το μετάλλιό του, διαφώνησε και επέμεινε να μην κατατεθεί, θεωρώντας πως οι αγώνες πρέπει να κρίνονται εντός αγωνιστικών χώρων!

Με τις δηλώσεις του, άλλωστε, στην κάμερα της ΕΡΤ, ο Γιαννιώτης είχε παραδεχθεί την ήττα του, έστω και για μια «χεριά». Η στάση του, λοιπόν, είχε ως αποτέλεσμα να μην προχωρήσει ΠΟΤΕ η διαδικασία της ένστασης, προκειμένου να δοθούν δύο χρυσά μετάλλια, αφού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο Γιαννιώτης τερμάτισε στον ίδιο χρόνο με τον Ολλανδό Ολυμπιονίκη, Φέρι Βίρτμαν.

sport-fm.gr