Χιονοδρομία/ Βάθρο ανέβηκαν Ράλλη και Τσιοβόλου

H ΜαρίαΤσακίρηήταν, απόελληνικής πλευράς, ηαθλήτριαμετηνκαλύτερη παρουσίαστοΠαγκόσμιοπρωτάθλημαΕφήβωνΝεανίδων πουολοκληρώθηκε σήμεραστοΚέιΓκρατιστέιτηςΡουμανίας.

 

ΗνεαρήΕλληνίδα πρωταθλήτριαείχετρειςκατατάξειςστις 60 πρώτεςαθλήτριεςσεισάριθμααγωνίσματακαιμεκαλύτερηεπίδοσητην 38ηθέσηαπό 91 αθλήτριεςστοαγώνισματηςατομικήςχρονομέτρησηςτων 10 χλμ.μεχρόνο 40:31,5 και 3 άστοχεςβολές (17/20). Είναιηκαλύτερη παρουσία πουείχαμε ποτέαπόελληνίδααθλήτριαστονσυγκεκριμένοαγωνιστικόθεσμό.
ΟΝικόλαος Τσουρέκαςήτανοκαλύτεροςέλληναςαθλητήςμεκαλύτερηεπίδοσητην 80ημεχρόνο 27:18,6 και 5 άστοχεςβολές (5/10) στοαγώνισματηςταχύτητας 7,5 χλμ.

 

“Χάλκινη” η Σοφία Ράλλη

 

  • Ένα ακόμη μετάλλιο σε διεθνή αγώνα πρόσθεσε στην πλούσια συλλογή της η Σοφία Ράλλη, επιβεβαιώνοντας την αγωνιστική της ποιότητα. Η πρωταθλήτρια τους ΕΟΣ Νάουσας τερμάτισε στην 3ηθέση με συνολικό χρόνο 2:11,61 και 108,95 βαθμούς FIS στο αγώνισμα της γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης που πραγματοποιήθηκε στο Παμπόροβο της Βουλγαρίας. Το χάλκινο μετάλλιο της Σοφίας δεν ήταν το μοναδικό θετικό αποτέλεσμα στους αγώνες αφού η πλειοψηφία των αθλητών της ελληνικής αποστολής βελτίωσαν τη ατομική τους βαθμολογία (βαθμοί FIS) και ορισμένοι όπως ο Νικόλαος Τζιόβας έκαναν ατομικά ρεκόρ (71,98 βαθμούς FIS).

 

“Αργυρή” η Ελένη Τσιοβόλου

 

  • Μια μεγάλη επιτυχία για την ελληνική χιονοδρομία αποτελεί το αργυρό μετάλλιο της Μαρίας-Ελένης Τσιοβόλου που το κέρδισε στον διεθνή, παγκόσμιας φήμης, αγώνα Παίδων – Κορασίδων που πραγματοποιήθηκε στη Vratna Dolina (Σλοβακία).

 

Η νεαρή χιονοδρόμος αλλά καιπολύ καλή αθλήτρια του ΕΟΣ Βόλου τερμάτισε με το δεύτερο καλύτερο χρόνο (1:50,39) στο αγώνισμα της γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης κατηγορίας U16 αφήνοντας πολλές ελπίδες για το μέλλον.