Χρήματα από το στοίχημα του… χρόνου

Η Super League 2 ενημερώθηκε ότι χρήματα από το Στοίχημα οι ΠΑΕ δεν πρόκειται να λάβουν πριν τις αρχές του 2023.

Στο ποσοστό από τη φορολόγηση των στοιχηματικών εταιρειών είχαν εναποθέσει τις ελπίδες εσόδων οι ΠΑΕ της Super League 2. Άκουγαν υποσχέσεις για άμεση καταβολή εντός Ιουλίου, όμως τη Δευτέρα (01/08) ενημερώθηκαν από επίσημα χείλη ότι πριν τις αρχές του 2023 το χρώμα του χρήματος δεν θα το δουν.

Η αντιπροσωπεία της λίγκας είχε συνάντηση με τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα. Ο τελευταίος δε, ανέφερε ότι δεν θα δοθεί κανένα ποσό στον επαγγελματικό αθλητισμό από το Στοίχημα ως το τέλος του 2022 και τα λεφτά θα μοιραστούν από Ιανουάριο, όταν θα ολοκληρωθεί η απαιτούμενη εκκαθάριση…

Η Super League 2 βλέπει πολλά από τα μέλη της να βρίσκονται στο όριο της διάλυσης, ενώ την ίδια στιγμή προκύπτουν σενάρια ανόδου οκτώ πρωταθλητών από τη Γ’ Εθνική, ώστε όλοι να πάρουν μέρος σε μία κατηγορία χωρίς έσοδα. Το μόνο δεδομένο, άλλωστε, μέχρι τώρα είναι η μπάλα που θα χρησιμοποιείται, αφού κανείς δεν πιστεύει ότι η σέντρα θα γίνει στις 11 Σεπτεμβρίου.

Έκτακτο ΔΣ στη Super League 2 αποφασίστηκε μετά τα… μαντάτα από τον  Σταϊκούρα

Αρκετές ομάδες της Super League 2 μπήκαν σε διαδικασία έναρξης προετοιμασίας, με τη διοργανώτρια να υπογραμμίζει προ ημερών ότι η ημερομηνία έναρξης παρέμενε η 11η Σεπτεμβρίου. Η συνάντηση της Δευτέρας (01/08), όμως με τον Χρήστο Σταϊκούρα άλλαξε άρδην τα δεδομένα. Και αυτό γιατί η λίγκα ενημέρωσε ότι «δυσκολεύει αισθητά η διεξαγωγή του πρωταθλήματος…».

Ο Υπουργός Οικονομικών, άλλωστε, ενημέρωσε ότι οι ΠΑΕ δεν χρειάζεται να περιμένουν χρήματα από το Στοίχημα πριν τις 15 Ιανουαρίου 2023, άρα η Super League 2 δεδομένα θα πιέσει με απόφαση αναστολής έναρξης.

Η ΕΡΤ, παράλληλα, αρνείται να δώσει ακόμα (!) το μπόνους κατάταξης, παρότι αυτό προβλεπόταν να καταβληθεί τον Μάιο και η SL2 ζητά την παρέμβαση Αυγενάκη για να πάρει τα χρήματα που δικαιούται και για να πετύχει καλύτερη προσφορά στο νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο…

Η ενημέρωση:

«Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κύριο Λευτέρη Αυγενάκη, πραγματοποίησε χθες η Επιτροπή Εργασίας της Super League 2, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Λεουτσάκο, τους Αντιπροέδρους κ.κ. Σταμούλη και Πρίτσα, και τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Χανιά κ. Ροκάκη, ΠΑΕ Νίκη Βόλου κ. Παπακωνσταντίνου, ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας κ. Παπαδημητρίου.

Ο κ. Αυγενάκης ενημερώθηκε από την Επιτροπή για το πρόβλημα βιωσιμότητας της κατηγορίας και του παραδόθηκε, εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου 2022-2023, επιστολή με τα εξής αιτήματα:

1) Μεσολάβηση για την άμεση καταβολή του bonus της ΕΡΤ, το οποίο θα έπρεπε να έχει καταβληθεί δέκα (10) ημέρες μετά την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος της Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2021-2022, στις 10.5.2022.
2) Μεσολάβηση για την αύξηση της προσφοράς της ΕΡΤ Α.Ε. για την παραχώρηση των τηλεοπτικών μας δικαιωμάτων.
3) Άμεση καταβολή του υπολοίπου ποσού από την φορολογία των κερδών τυχερών παιγνίων για την σεζόν 2021-2022.
4) Προκαταβολή από την φορολογία των κερδών τυχερών παιγνίων για την σεζόν 2022-2023.

Εν συνεχεία, η Επιτροπή συναντήθηκε με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, τον οποίο επίσης ενημέρωσε για τα προβλήματα που υφίσταται η κατηγορία εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ο Υπουργός με τη σειρά του υπογράμμισε ότι τα χρήματα που αφορούν στην φορολογία των κερδών τυχερών παιγνίων για το 2022 έχουν δοθεί στις ΠΑΕ και πλέον θα δοθεί προκαταβολή για το 2023 στις 15.1.2023.

Έπειτα από αυτές τις εξελίξεις, γίνεται κατανοητό, ότι δυσκολεύει αισθητά η διεξαγωγή του πρωταθλήματος 2022-2023 και θα διεξαχθεί έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο».

ΠΗΓΗ footballleaguenews.gr