«Χρυσή» πρόκριση για Αγγέλη στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Την πρόκριση του στα Παγκόσμια Κύπελλα της 2ης περιόδου πανηγυρίζει ο Απόστολος Αγγέλης μετά την επίδοσή στο αγώνισμα των 10 χλμ. του IBU Cup3 που ολοκληρώθηκε  στο Ομπερτίλιαχ της Αυστρίας.

 

Με χρόνο 26:29,8, 2 άστοχες βολές, 66η θέση και 125,93 βαθμούς IBU είναι ο πρώτος έλληνας που αποκτά το δικαίωμα να αγωνιστεί με την ελίτ του Διάθλου. Πραγματικά τεράστια επιτυχία για τον Μετσοβίτη αθλητή και για την Ελληνική χιονοδρομία.

Στο ίδιο αγώνισμα οι Δημήτριος Κυριαζής (28:27,8 και 2 άστοχες βολές) και Κλεάνθης Καραμίχας (28:43,2 και 3 άστοχες βολές)  προσπάθησαν για το καλύτερο ήταν πολύ βελτιωμένοι αλλά η συγκομιδή των βαθμών δεν είναι αυτή που θα ήθελαν. Στόχος τους παραμένει η πρόκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών και η προσπάθεια τους θα συνεχιστεί από τον νέο έτος στα IBU Cup4 & 5.

Στις γυναίκες η Μαρία Τσακίρη παρά την κούραση από τους αγώνες των προηγούμενων ημερών, αγωνίστηκε στα 7,5 χλμ. και κατετάγη 60η με χρόνο 24:04,7 και 2 άστοχες βολές. Η Δραμινή αθλήτρια ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του 2016 με εξαιρετικές επιδόσεις που της δίνουν το δικαίωμα να αισιοδοξεί για μεγαλύτερες επιτυχίες στο άμεσο μέλλον.