Χρυσό στην Τεχνική Κολύμβηση η Έλενα Γεροβαϊου

Με μια τεράστια επιτυχία για την Τρικαλινή κολύμβηση, για το σωματείο της Α. Ε. Τρικάλων αλλά και για την Έλενα Γεροβάϊου έκλεισε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα OPEN Ανδρών – Γυναικών της Τεχνικής Κολύμβησης που διεξήχθη το τριήμερο 5-6-7 Μαΐου στο κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας Βόλου.

Το  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα OPEN αποτελεί τη μεγαλύτερη εγχώρια διοργάνωση της Ομοσπονδίας μας καθώς εκεί συμμετέχουν όλες οι μικρές κατηγορίες, όπως επίσης και οι κατηγορίες των ανδρών – γυναικών, γεγονός που αυξάνει τον πήχη της δυσκολίας για όλους στους συμμετέχοντες.

Το νεοσύστατο τμήμα Τεχνικής Κολύμβησης της Α.Ε. Τρικάλων, που μετρά μόλις 5 μήνες λειτουργίας κατόρθωσε, όχι μόνο να πιάσει τα όρια για τις μικρές  κατηγορίες, αλλά και τα όρια για της OPEN, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε δύο αθλητές- τριες της ομάδας μας να συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα.

Η Έλενα Γεροβάϊου που ανήκει στην κατηγορία των νεανίδων αποτέλεσε την απόλυτη πρωταγωνίστρια των αγώνων αφού και στα 50m αλλά και στα 100m με διπλά πέδιλα, μπήκε στον τελικό με την 3η επίδοση και στους τελικούς κάνοντας νέα ατομικά ρεκόρ κέρδισε την 1η θέση και στους δύο τελικούς, ντουμπλάροντας το χρυσό μετάλλιο τόσο στα 50m όσο και στα 100m με διπλά πέδιλα.

2

Ο έτερος αθλητής της ομάδας Κουτσάγιας Ευγένιος πραγματοποίησε καταπληκτική εμφάνιση στο αγώνισμα των 200m με διπλά πέδιλα κάνοντας στα προκριματικά  1.49΄,40”, ενώ είχε 1.53΄,90”. Ο χρόνος που πέτυχε ο αθλητής μας είναι ο τρίτος χρόνος στην κατηγορία των παίδων γεγονός που του δημιουργεί προϋποθέσεις επιτυχίας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατηγοριών που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στο Χαϊδάρι.

Να σημειώσουμε εδώ πως ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν ο τελευταίος αγώνας ορίων πρόκρισης για τη στελέχωση των εθνικών ομάδων ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος  που θα γίνει το καλοκαίρι στη Ρωσία.

Πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές μας, στον προπονητή της τεχνικής Σταύρου Βασίλη, αλλά καιστους προπονητές της κλασικής κολύμβησης της ομάδας που υποστήριξαν με όλες τις δυνάμεις τους το νέο εγχείρημα.

Για πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλέφωνα : Βάνα Κλωτσοτήρα-Καΐκη 6937405710, Γιώργος Καραΐσκος 6977247046 και Σοφία Ξάνθη 6972603585

Εκ του ΔΣ Της Α.Ε.Τρικάλων