«Χρυσός» ο Αντωνιάδης, «ασημένια» η Φασόη, στον διεθνή αγώνα ορεινής της Ναυπάκτου

Ο Δημήτρης Αντωνιάδης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και στον διεθνή αγώνα ορεινής ποδηλασίας Lepanto Cross Country XCO, κατηγορίας C2 της UCI που έγινε στη Ναύπακτο, παράλληλα με το Βαλκανικό πρωτάθλημα. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο –όπως και στο Βαλκανικό-  στους άνδρες και έδειξε για μια ακόμα φορά ότι βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση.

pod.fasoi

Πολύ καλή εμφάνιση έκανε και η Βαρβάρα Φασόη στις γυναίκες κατακτώντας την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο, όπως έκανε στο Βαλκανικό. Στο βάθρο του διεθνή αγώνα ανέβηκαν επίσης ο Ηλίας Τσορτουκτσίδης και η Δήμητρα Τάτλη που κατέκτησαν τα ασημένια μετάλλια στις κατηγορίες εφήβων – νεανίδων και η Αλεξάνδρα Αδάμ που πήρε το χάλκινο.

«Ήταν μια διεθνής διοργάνωση της UCI που υλοποιήσαμε με απόλυτη επιτυχία. Με την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και της Ομοσπονδίας όλα πήγαν πολύ καλά. Επιθυμία μας να είναι  ένας διεθνής αγώνας που θα καθιερωθεί  και θα γίνεται κάθε χρόνο μεγαλώνοντας  συνεχώς. Άλλωστε η περιοχή της Ναυπάκτου έχει συνδέσει πλέον το όνομά της με την ορεινή ποδηλασία. Στόχος μας είναι πάντα η προβολή της πολιτιστικής και περιβαλλοντικής ομορφιάς της περιοχής της Ναυπάκτου μέσα από την ποδηλασία», δήλωσε ο υπεύθυνος συντονισμού δράσεων του οργανωτή «Πράσινο+Μπλε» Τάσος Ξύδης 

Ένας αγώνας που έγινε σε μια μοναδική διαδρομή που αποτελείται από άσφαλτο,  δασικό δρόμο, δασικό μονοπάτι και πλακόστρωτο, συνολικής κλειστής κυκλικής διαδρομής 4,1 χλμ., η οποία επαναλαμβάνεται ανάλογα την κατηγορία.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα του διεθνή αγώνα, με τους αθλητές που ανέβηκαν στο βάθρο, αλλά και όλους τους Έλληνες (σ.σ. όπου Ελλάδα, οι αθλητές αγωνίσθηκαν ως Εθνική ομάδα):

 

  • Άνδρες
  1. Αντωνιάδης Δημήτρης (Ελλάδα) 1:44.31,
  2. Μιλτιάδης Ανδρέας (Κύπρος) 1:49.48
  3. Roman Aleksandar (SRB) 1:50.25

…4. Μολλά Χαρούν (Ελλάδα) 1:51.29, 7. Συρίγος Ορφέας (Ελλάδα) 1:54.27