Δεύτερος ο Ζέγκλης στην αντοχή μαζί με Σούλιο στην Ελβετία για το Ευρωπαϊκό

Ο 18χρονος Μάριος Σαρτζετάκης του ΠΟΗ Κάστρο ήταν ο μεγάλος νικητής της τρίτης και τελευταίας ημέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ποδηλασίας δρόμου. Κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία εφήβων και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας αντοχής, ολοκληρώνοντας τον αγώνα των 129 χλμ. σε 4:06:06.  Μαζί του στο βάθρο ανέβηκαν δύο ποδηλάτες του Σπαρτιατικού ΓΣ, ο δεύτερος Τρικαλινός Νίκος Ζέγκλης και ο τρίτος ο Κωνσταντίνος Παπαστάθης. 

 

Τα αναλυτικά αποτελέσματα:

  • Έφηβοι (αντοχή 129 χλμ. – 39 συμμετοχές)

1) Σαρτζετάκης Μάριος (ΠΟΗ Κάστρο) 4:06:06,

2) Ζέγκλης Νίκος (Σπαρτιατικός ΓΣ) 4:07:31,

3) Παπαστάθης Κωνσταντίνος (Σπαρτιατικός ΓΣ) 4:08:52,

4) Βασιλαντωνάκης Στέφανος (Θησέας ΑΟ) 4:08:52,

5) Γοτουχίδης Νικόλαος (Άσσος) 4:08:52,

6) Γεωργιάδης Γεώργιος (Ποδηλάτης ΑΣΟ) 4:10:39,

7) Καλλιβρετάκης Δημήτριος (Τάλως ΠΟ) 4:10:39,

8) Θεοδωρόπουλος Αθανάσιος (ΠΟΠ Πατρών) 4:10:44

 

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (ΕΟΠ) σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Σπάρτης, της τοπικής Κοινότητας Γκοριτσάς και του Πολιτιστικού Συλλόγου Γκοριτσάς.

 

 

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών & Εφήβων

 

Η Εθνική μας ομάδα ποδηλασίας δρόμου, βρίσκεται από χθες στην Νιόν της Ελβετίας, για να πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου Νέων Ανδρών και Εφήβων, από αύριο Τετάρτη έως και την Κυριακή.

 

Στην αποστολή μετέχουν:

  • οι τεχνικοί σύμβουλοι της ΕΟΠ Στέργιος Σαλπαδήμος και Φώτης Ζέγκλης
  • οι ποδηλάτες της κατηγορίας Νέων Ανδρών, Γιάννης Σπανόπουλος (Πέλοτον), Νίκος Ιωαννίδης (Πέλοτον), Στυλιανός Φαραντάκης (UC Aubenas), Παναγιώτης Χατζάκης (UC Aubenas), Αλέξανδρος Βροχίδης (ΑΣ Χίλια Δένδρα) και
  • οι Έφηβοι ποδηλάτες Τρικαλινός Νίκος Ζέγκλης (Σπαρτιατικός ΓΣ), Κωνσταντίνος Παπαδόγιαννης (Σπαρτιατικός ΓΣ), Τρικαλινός Ζήσης Σούλιος (ΠΟ Καρδίτσας), Μάριος Σαρτζετάκης (ΠΟΗ Κάστρο)