Δεν πήραν άδεια Παναθηναϊκός-Πανιώνιος-Πλατανιάς-Κέρκυρα

Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά τη συνεδρίασή του την 12/06/2018, εξέτασε τους φακέλους των τεσσάρων ΠΑΕ της Α’ Εθνικής Κατηγορίας (Super League) που δεν είχαν εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, προκειμένου να αποφασίσει για τη χορήγηση ή μη άδειας συμμετοχής τους στη διοργάνωση της Α’ Επαγγελματικής Κατηγορίας και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις. 
Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στη διοργάνωση της Α’ Επαγγελματικής Κατηγορίας (άδεια Super League) στην ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, λόγω μη εκπλήρωσης του άρθρου 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017).

Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στη διοργάνωση της Α’ Επαγγελματικής Κατηγορίας (άδεια Super League) στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ, λόγω μη εκπλήρωσης των άρθρων 47, 48, 49, 50 και 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017).

Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στη διοργάνωση της Α’ Επαγγελματικής Κατηγορίας (άδεια Super League) στην ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ, λόγω μη εκπλήρωσης του άρθρου 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017).

Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στη διοργάνωση της Α’ Επαγγελματικής Κατηγορίας (άδεια Super League) στην ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΣΣΙΟΠΗΣ , λόγω μη εκπλήρωσης του άρθρου 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017).

Κατά των ανωτέρω απορριπτικών αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας τριών ημερολογιακών ημερών από την κοινοποίησή τους.

Τι σημαίνει αυτό; Ο Παναθηναικός αντιμετωπίζει ποινή να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα με   -6 βαθμούς και   περιορισμούς  στις μεταγραφές. Δηλαδή θα μπορεί να αποκτήσει όσους Έλληνες κάτω των 23 ετών επιθυμεί, ως ελεύθερους και μόνο έναν παίκτη άνω των 23 οποιασδήποτε εθνικότητας που το συμβόλαιό του να φτάνει μέχρι τα 100.000 ευρώ.

Οι Πανιώνιος, Πλατανιάς, Α Ο Κασσιώπη Κέρκυρα δεν πήραν άδεια για το άρθρο 52 το οποίο αφορά το πλάνο βιωσιμότητας της νέας χρονιάς .
Για Πλατανιά και Κέρκυρα που κάποιοι θέλουν να τις διατηρήσουν στην πρώτη κατηγορία σε περίπτωση αναδιάρθρωσης , τι να διατηρήσουν,  όταν έχουν υποβιβαστεί από την μία στην φουτμπολ λιγκ και από την άλλη δεν έχουν καν άδειες συμμετοχής;