Διαφώνησαν ΑΟΤ-Ιωνικός/Ζητούν αναδιάρθρωση οι υπόλοιποι της φουτμπολ λιγκ

Στη  νέα τηλεδιάσκεψη των ΠΑΕ της Football League η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 10 Μαϊου, προέκυψε η πρόθεση να σταλεί πρόταση αναδιάρθρωσης στην διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.

Η απόφαση ωστόσο δεν ήταν ομόφωνη. Διαφώνησαν ο Α Ο Τρίκαλα και  ο Ιωνικός ,  ενώ υπήρξε και σχετική ένταση με τους Νικαιώτες να αποχωρούν από την τηλεδιάσκεψη.

Οι  12 από τις 14 ομάδες είναι υπέρ στο να τερματιστεί η σεζόν και να γίνει αναδιάρθρωση, ενώ στη διαδικασία δεν συμμετείχε ο Ο Φ Ιεράπετρας.

Η πρόταση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου 1937 αφορά στην δημιουργία της Super League 2 με δύο ομίλους (Βόρειο και Νότιο) των 16 ομάδων , δηλαδή  με τις ομάδες της  Super League 2 και της  Football League  και όσες προκύψουν από τα play off της Super League και από την άνοδο   των ομάδων της Γ’ Εθνικής.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ  Ολυμπιακός Βόλου μεταξύ άλλων αναφέρει πως «Η παραπάνω πρόταση έγινε δεκτή από το σύνολο των ομάδων της Football League  – εκτός των Τρικάλων και του Ιωνικού – καθώς τόσο ο πρόεδρος των Τρικάλων κ. Αϊβάζογλου όσο και ο εκπρόσωπος της ομάδας του Ιωνικού κ. Λεουνάκης θεώρησαν προφανώς σημαντικότερο το γεγονός πως είτε συνεχιστεί το πρωτάθλημα είτε όχι οι ομάδες τους θα είναι στην Super League 2 αγνοώντας και αψηφώντας παντελώς το μέλλον του ποδοσφαίρου και των υπολοίπων ομάδων εν γένει.»

(Να σημειωθεί πάντως ότι για να περάσει οποιαδήποτε αλλαγή στα πρωταθλήματα από τα αρμόδια όργανα, σύμφωνα με την οδηγία που εξέδωσε το Υφυπουργείο μετά την τροπολογία που πέρασε , θα πρέπει να συμφωνούν για να αλλάξουν οι εν ισχύ προκηρύξεις και οι κανονισμοί των ομοσπονδιών και των ενώσεων πρέπει η απόφαση να ληφθεί από τα 3 / 4 των μελών . Μέχρι στιγμής, στις δύο κατηγορίες αυτοί που συμφωνούν είναι οι 12 της φουτμπολ λιγκ ενώ διαφωνούν οι 12 της σούπερ λιγκ 2 συν 2 της φουτμπολ λιγκ, σύνολο 14.)