Δικαίωση διορισμού για 118 διακριθέντες αθλητές και αθλήτριες

Μετά από πολυετή αναμονή, 118 διακριθέντες αθλητές και αθλήτριες που πέτυχαν τις αγωνιστικές διακρίσεις το έτος 2009, βρίσκονται σε τροχιά διορισμού από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. 

Από το 2015, η νυν αθλητική ηγεσία ολοκλήρωσε σταδιακά τη διαδικασία διορισμού των αθλητών που είχαν ανέβει στο βάθρο σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα τα έτη 2007, 2008 και 2009. Στο ΦΕΚ που αφορά τους αθλητές του 2009, δεν συμπεριλαμβάνονται μόνο 29 αθλητές που είχαν επιλέξει την τοποθέτηση τους σε φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς ο νόμος επιβάλλει περιορισμούς κατά τη διάρκεια εκλογών στους Δήμους.

Οι αθλητές αυτοί έχουν επίσης κατανεμηθεί στο φορέα επιλογής τους και θα πάρουν ΦΕΚ αμέσως μόλις αναλάβουν καθήκοντα οι νέες δημοτικές Αρχές, δηλαδή από την 1η Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών (Σ.Ε.Ε.Δ.Α.) Μαρίνα Τουτουντζή, θέλησε να ευχαριστήσει την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τον γενικό γραμματέα Γρηγόρη Θεοδωράκη, για την άμεση έκδοση της υπουργικής απόφασης κατανομής θέσεων για τους Διακριθέντες αθλητές στη Δημόσια Διοίκηση, καθώς και τους βασικούς συντελεστές «της προσπάθειας αποκατάστασης της κατάφωρης αδικίας» από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό.

ΠΗΓΗ amna.gr