Με δύο ομάδες από την Ινδία διεξάγεται το 1ο Minoan Cup ποδοσφαίρου Νέων

Με τη συμμετοχή 10 ομάδων ποδοσφαίρου, δύο εξ αυτών από την Ινδία, μία από την ομάδα του Εργοτέλη και τις υπόλοιπες επτά από τα Χανιά ξεκίνησε στην Κρήτη το 1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Νέων με την ονομασία  Minoan Cup 2015, για ομάδες U17, U15, U13 ετών, αγόρια και κορίτσια.    Οι αγώνες διεξάγονται στα γήπεδα στο Κολυμπάρι, στον Αλικιανό, στον Ταυρωνίτη και στα Καθιανά, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, της ΕΠΣ Χανίων, του Δήμου Πλατανιά, του Νομικού προσώπου του Δήμου Πλατανιά και του Επιμελητηρίου Χανίων.

2

«Το τουρνουά φιλοδοξεί να γίνει ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός των Χανίων και της Κρήτης, με εκατοντάδες νέα παιδιά να επισκέπτονται το νησί μας. Θέλουμε να πετύχουμε την συμμετοχή αγοριών και κοριτσιών από ολόκληρο τον πλανήτη. Φέτος –πρώτη χρονιά- πετύχαμε να έχουμε δύο ομάδες από την Ινδία. Για εμάς μετρά η συμμετοχή και όχι η νίκη με κάθε τρόπο κι αυτό θέλουμε να περάσουμε στα παιδιά. Στη χώρα που γέννησε τα ολυμπιακά ιδεώδη, το “ευ αγωνίζεσθαι” είναι ο πρώτος στόχος», δήλωσε ο Νίκος Φουρναράκης, εμπνευστής και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Minoan Cup.

Για την διοργάνωση μίλησαν επίσης…

  • η Κατερίνα Ζομπανάκη, αρμόδια σε θέματα αθλητισμού της Π.Ε. Χανίων:

«Με ιδιαίτερη χαρά η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων συμμετέχει ως συνδιοργανωτής. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη δράση, αφού λαμβάνουν μέρος, εκτός από Ελληνόπουλα, και Ινδοί ποδοσφαιριστές. Οι αθλητικές συναντήσεις με πολίτες άλλων χωρών -με τη μακρινή Ινδία στη προκειμένη περίπτωση- έχουν στόχο,  πέρα από την ανάπτυξη του αθλητικού πνεύματος που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην ελληνική γη και την ανάδειξη του πολιτισμού μας, την επαφή των άλλων με αυτόν, την γνωριμία και τη γνώση με τη χώρα και τους ανθρώπους της»,

  • ο Δημήτρης Λυκάκης, Αντιπρόεδρος Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων:

«Στηρίζουμε το τουρνουά. Ως ΕΠΣΧ έχουμε δώσει μεγάλο βάρος στα πρωταθλήματα υποδομών και πιστεύουμε ότι η διεξαγωγή τέτοιων τουρνουά, με ομάδες και απ’ το εξωτερικό, θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση και κίνητρα στα δικά μας παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο».

  • ο Πολυχρόνης Σημαντηράκης, Πρόεδρος Νομικού Προσώπου Δήμου Πλατανιά

«Πιστεύουμε ότι η φετινή διοργάνωση θ’ αποτελέσει την αρχή ενός θεσμού με διεθνή εμβέλεια τα επόμενα χρόνια, το οποίο θα έχει πολλαπλά οφέλη, τόσο για τα ίδια τα παιδιά που θα αγωνίζονται, όσο και για τον τόπο μας σε τουριστικό επίπεδο».