Δύο ποδηλατικές διοργανώσεις στην Πύλη

Σε συνέχεια της περσινής επιτυχημένης διοργάνωσης το Ορειβατικό Καταφύγιο Κόζιακα σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Περιηγητικό Όμιλο Πύλης διοργάνωσαν 2 event ποδηλατικών υπεραποστάσεων (Brevet), την “ ΣΤΡΑΤΑ ΤΩΝ ΒΛΑΧΩΝ” συνολικής απόστασης 400χλμ και την “ΚΟΖΙΑΚΑΣ TOUR 2015” απόστασης 200χλμ.

Tο πρωί του Σαββάτου 4/7/2015, η Πύλη γέμισε με ποδηλάτες οι οποίοι κόντρα στα προβλήματα των τελευταίων ημερών συμμετείχαν σε αυτές τις 2 διαδρομές. Δόθηκαν 2 εκκινήσεις, μια νωρίς το πρωί στις 5:00 π.μ. για τους 21 ποδηλάτες που συμμετείχαν στη “ ΣΤΡΑΤΑ ΤΩΝ ΒΛΑΧΩΝ”  και μία στις 8:00 π.μ. για τους 42 ποδηλάτες που συμμετείχαν στην διαδρομή “ΚΟΖΙΑΚΑΣ TOUR 2015”.

Οι αθλητές της “Στράτας των Βλάχων” αρχικά κινήθηκαν προς τα Τρίκαλα και στη συνέχεια πήραν την προκαθορισμένη πορεία προς Γρεβενά – Περιβόλι – Βάλια Κάλντα – Βοβούσα – Μέτσοβο – Χαλίκι – Γαρδίκι – Χρυσομηλιά – Διάβα – Μεγάρχη – Πρίνος – Πρόδρομο – Γοργογύρι – Ξυλοπάρικο – Πιαλεία – Φιλύρα – Άγιο Βησσαριώνα   και τερμάτισαν  στη Πύλη. Σε αυτή τη ομολογουμένως δύσκολή διαδρομή τερμάτισαν 12 αθλητές με τον ιδιοκτήτη του Καταφυγίου και μέλος του Ο.Π.Ο.Π. Μητρονάτσιο Περικλή να τερματίζει σε 20 ώρες και 40 λεπτά, συνοδευόμενος από το μέλος της Λέσχης Ποδηλατικού Τουρισμού Ble Cycling Club Τζιβιέρη Ιωάννη.

Οι ποδηλάτες που συμμετείχαν στη διαδρομή των 200χλμ “Κόζιακας Tour 2015” ξεκίνησαν από την Πύλη και αφού πρώτα κινήθηκαν προς τα καμποχώρια Φήκη, Διαλεχτό, Μεγάρχη και  Διάβα, στη συνέχεια ανέβηκαν προς τα ορεινά χωριά της Καλαμπάκας, Καστανιά και Αμάραντο διερχόμενοι μέσα στην απαράμιλλης ομορφιάς περιοχή του Ασπροποτάμου. Εκεί στην διασταύρωση «Τρία Ποτάμια» συνάντησαν την διαδρομή των 400χλμ με την οποία συνέχισαν μαζί μέχρι τον τερματισμό στη Πύλη. Τη διαδρομή τελικά ολοκλήρωσαν 28 ποδηλάτες οι οποίο άρχισαν να τερματίζουν στο Δημαρχείο της Πύλης το απόγευμα του Σαββάτου.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.