Δοκιμές για το VAR στο Καλλιθέα – Τρίκαλα

Τεστ για τη χρήση του Video Assistant Referee έγινε στο ματς της Καλλιθέας με τον Α Ο Τρίκαλα στο «Ελ Πάσο» για την 33η αγωνιστική της Football League.  
Το VAR έρχεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού είναι ειλημμένη απόφαση για να διεξαχθεί το επόμενο πρωτάθλημα της Super League Σουρωτή με τη βοήθεια του Video Assistant Referee για τις αμφισβητούμενες φάσεις. Μένει να διεξαχθεί ο διαγωνισμός για την εταιρία που θα αναλάβει την εγκατάσταση και φυσικά η επιμόρφωση των διαιτητών. Ερωτηματικό παραμένει αν θα το δούμε από το ξεκίνημα της νέας σεζόν ή λίγο αργότερα. Αυτό θα αποσαφηνιστεί το επόμενο διάστημα.

Πάντως, ήδη έγιναν  τα πρώτα τεστ από τους αρμοδίους για το πώς μπορεί να εφαρμοστεί στη χώρα μας. Έτσι, λοιπόν, το ματς της Καλλιθέας με τα Τρίκαλα στο «Ελ Πάσο» για την 33η αγωνιστική της Football League είναι αυτό που επιλέχθηκε για να γίνουν οι δοκιμές και είναι το πρώτο ματς στην ιστορία που χρησιμοποιήθηκε το var. Υπάρχουν τόσο τα μόνιτορ όσο και οι ειδικοί κάμεραμεν μέσα στο γήπεδο, που θα δίνει το σχετικό υλικό.

ΠΗΓΗ Sport24.gr